Google TV – Wil ik wel dat mijn TV slimmer wordt?


In de VS mogen ze dit najaar al aan de slag met Google TV, de Google tegenhanger van Apple TV. Wij moeten wachten tot 2011, maar mogen toch alvast wat voorbeeld filmpjes zien van wat je er allemaal mee gaat kunnen.

Het ziet er best leuk uit, maar ik weet nog zo net niet óf ik dat ook wel wil. Ik kan op dit moment al kiezen uit een aantal apparaten als ik een videofilm/serie wil bekijken. Ik kan hem “gewoon” op de TV bekijken, live of via de UPC mediabox of via de aangesloten HDX1000. Ik kan er ook voor kiezen om hem op mijn laptop of op de iPad te bekijken. Of gewoon op mijn studeerkamer op een van de twee breedbeeld monitoren. De plek wordt voor een groot deel bepaald door de vraag of ik die film/serie alleen wil bekijken of dat we die met z’n tweeën of vieren bekijken. Spellen spelen ligt wat vaster. De Wii is aangesloten op de TV, de Nintendo DS of de iPod Touch hebben hun eigen scherm. Twitter gebruiken / browsen op internet doe ik zeker niet op de TV. Laptop, desktop of iPad zijn daar veel geschikter voor.
Dus…waarom zou ik een TV willen waar ik ook op kan internetten?

Natuurlijk, een betere on demand functionaliteit zou handig zijn. Dat is bij UPC nou nog niet echt lekker snel. En waarom je nu nog beperkt bent door de indeling van UPC in zenders (als ik Nickelodeon nou op 10 wil in plaats van 504 dan kan dat niet) is me ook niet helemaal duidelijk. En ja, Flickr foto’s bekijken op de TV is ook handig en leuk. Dat doe je ook in een gezelschap. Mail versturen weer niet, tenzij het samen met de kinderen is als die een mail naar oma of opa willen sturen.
Hmmm…toch nog wel een paar voorbeelden van zinvol gebruik.

Ik denk dat het heel belangrijk gaat worden hoe producten als Google TV en Apple TV in de markt gezet gaan worden. Breng het nou niet als een PC aan je TV. Die wil ik daar namelijk helemaal niet hebben. Focus op die dingen die je graat op een TV wilt doen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jip
Jip
10 jaren geleden

Inderdaad, waarom zou je een TV willen om op te internetten is ook dezelfde vraag die ik mij afvroeg. Tuurlijk het is een leuke gadget om alles in 1 te hebben, maar ik zit toch liever op de bank met m’n laptop.

Groeten Jip (van Patchkast.nl)

Patrick de Vos
Patrick de Vos
10 jaren geleden

Hmm…toch wel handig, ff buienradar kijken voor ik ga fietsen, ff kijken of mijn schoonouders al geland zijn op schiphol, uitzending gemist, youtube afspeellijst afspelen tijdens een feestje. Genoeg?

Geert Faber
Geert Faber
10 jaren geleden

De vraag is of we met de komst van Internet Televisie het medium nog wel moeten vergelijken met televisie!
http://metareporter.nl/?p=32741

Patrice Plet
10 jaren geleden

Ik geloof zeker dat er behoefte is aan een slimmere TV. Ik ga bijvoorbeeld verhuizen naar Singapore en daar kan ik geen NL tv meer ontvangen. Ik moet dus afhankelijk zijn van Internet vwb uitzendinggemist. Bezig geweest met mijn Xtreamer, maar werkte niet perfect. Ik dacht toen, ik MOET zo’n Google ding hebben.

Toen vatte ik het lumineuze idee op om mijn laptop met een HDMI kabel aan mijn TV te hangen. Gecombineerd met een remote applicatie op mijn Android telefoon (die via wifi werkt), heb ik nu Internet op mijn TV.

Dus weg met alle kastjes, vervang deze gewoon door je laptop (stream video’s van je server en heb Internet op je TV.