okt 042010
 


In de VS mogen ze dit najaar al aan de slag met Google TV, de Google tegenhanger van Apple TV. Wij moeten wachten tot 2011, maar mogen toch alvast wat voorbeeld filmpjes zien van wat je er allemaal mee gaat kunnen.

Het ziet er best leuk uit, maar ik weet nog zo net niet óf ik dat ook wel wil. Ik kan op dit moment al kiezen uit een aantal apparaten als ik een videofilm/serie wil bekijken. Ik kan hem “gewoon” op de TV bekijken, live of via de UPC mediabox of via de aangesloten HDX1000. Ik kan er ook voor kiezen om hem op mijn laptop of op de iPad te bekijken. Of gewoon op mijn studeerkamer op een van de twee breedbeeld monitoren. De plek wordt voor een groot deel bepaald door de vraag of ik die film/serie alleen wil bekijken of dat we die met z’n tweeën of vieren bekijken. Spellen spelen ligt wat vaster. De Wii is aangesloten op de TV, de Nintendo DS of de iPod Touch hebben hun eigen scherm. Twitter gebruiken / browsen op internet doe ik zeker niet op de TV. Laptop, desktop of iPad zijn daar veel geschikter voor.
Dus…waarom zou ik een TV willen waar ik ook op kan internetten?
Lees verder….

okt 042010
 

SP!TS interactief Er zijn wel vaker pogingen gedaan om offline media met online media te combineren. Met QR-codes waarvan je dan een foto moest maken bijvoorbeeld of Augmented Reality toepassingen. Het succes ervan en ook de bruikbaarheid was wisselend. Maar SP!TS heeft vandaag een toch wel een heel mooie toepassing gelanceerd. Ze doen dat op basis van de Kooaba dienst. Daarvoor is een gratis iPhone (iTunes-link) en Android Applicatie voor beschikbaar. Die installeer je en dan maak je een foto van de pagina van de krant waar je meer over wil weten.

Het voordeel ten opzicht van QR-codes is dat het niet zo heel veel uitmaakt wel deel van de pagina je fotografeert. Er wordt gezegd dat het de voorkeur heeft om de hele pagina te fotograferen, maar ik probeerde het op een deel van de PDF-versie van de SP!TS van vandaag (PDF!) en het werkte perfect.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor SP!TS slaat brug tussen krant op papier en digitaal  Tags: , ,