sep 252010
 

De CK-12 stichting is een organisatie die als doel heeft om de kosten van onderwijsboeken in de K12 markt in de VS en daarbuiten te verlagen. Ze willen dat doen door middel van “FlexBooks”. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je zelf je boeken kunt samenstellen uit de beschikbare onderdelen, het gebruik van de docenthandleidingen etc.

Mooi is dat de boeken als elektronische boeken (deels als ePUB, allemaal als PDF) te downloaden zijn, ook vanuit Nederland. De boeken zijn voorzien van een Creative Commons BY-NC-SA 3.0 licentie. Dus voor niet commercieel gebruik mag je stukken of het geheel hergebruiken, zolang je maar aan bronvermelding doet en bij herpublicatie moet je dezelfde licentie gebruiken.

Ik kon overigens niet vinden hoe je zelf een ePUB maakt op basis van de delen van de boeken. Opties die ik wel zag waren PDF, HTML en de online Flash viewer die ze gebruiken. Ik weet dus niet of de boeken die nu als ePUB aangeboden worden handmatig geconverteerd zijn of dat ze het automatisch converteren nu aan het testen zijn (er staat bij dat de ePUBs een pilot zijn).
Dat de boeken in het Engels zijn geschreven maakt ze natuurlijk voor het Nederlands onderwijs wat minder direct geschikt, maar ik kan me wel voorstellen dat ze voor docenten handig aanvullend materiaal danwel inspiratie kunnen vormen.

 Reacties uitgeschakeld voor Gratis studieboeken van CK12  Tags: ,

Parrot AR.Drone Quadricopter

 Gepubliceerd door om 07:38  Hardware, iOS
sep 252010
 


Hij was begin dit jaar al aangekondigd en als prototype getoond, maar ik begrijp dat hij nu ook al in de Nederlandse online winkels ligt (al is hij nu tijdelijk uitverkocht): de Parrot AR.Drone Quadricopter.

Het is een op afstand bestuurbare helikopter. Je bestuurt hem met je iPad, iPod Touch of iPhone via een draadloos netwerk dat door de helikopter zelf opgezet wordt. Dat betekent dat je hem ook buiten kunt gebruiken. Mooi is ook dat de helikopter beschikt over twee ingebouwde camera’s (voor en onder) die hun beeld draadloos doorsturen naar de iTouch. Helemaal cool zou natuurlijk zijn als je dat beeld dan weer live naar internet kon streamen, maar dat is vast iets voor een volgende versie.
Landen en opstijgen is gemakkelijk omdat het apparaat beschikt over een paar extra sensoren aan de onderkant die de hoogte bepalen en dan het landen en opstijgen automatisch voor je kunnen uitvoeren.

Ik zal het op dit moment niet voor elkaar gaan krijgen om voor mezelf de aanschaf er van te verantwoorden, 349 euro is dan ook niet heel goedkoop, maar er zijn natuurlijk voldoende onderwijskundige toepassingen te verzinnen. Voor oudere studenten zou je het kunnen gaan hebben over de werking van het apparaat. Maar ook voor leerlingen/studenten buiten in het veld is het een interessant apparaat. Dan kunnen ze de omgeving ook live vanuit de lucht bekijken. De helikopter kan tot maximaal 50 meter hoogte komen al is voor een stabiele vlucht 6 meter het maximum.

Mooi.
p.s Ook cool: augmented reality dog fight (gevecht in de lucht) tussen twee Parrot AR.Drone Quadricopters

 Reacties uitgeschakeld voor Parrot AR.Drone Quadricopter  Tags: ,