sep 142010
 


Op TiPb.com staat een goede en heldere review van de nieuwe iPod Touch die onlangs verschenen is. In het filmpje hierboven komen de belangrijkste sterke punten én zwakke punten van het apparaat aan bod. Het is namelijk zeker niet helemaal een iPhone 4 zonder telefoon.
Zo heeft het apparaat, net als de iPhone 4, twee camera’s. Eentje waarmee je 720p video kunt opnemen en eentje waarmee je met FaceTime kunt videoconferencen. Maar foto’s wil je er liever niet mee maken, want in tegenstelling tot de iPhone 4 zijn de foto’s < 1Mbit pixels. Het apparaat is heel dun, maar dat komt deels doordat de accu die er in zit net wat lichter is dan van de iPhone 4. De iPod Touch moet het doen met 256MB geheugen in plaats van de 512MB, in het filmpje wordt gedemonstreerd wanneer je dat merkt. Het zijn allemaal van die "kleine" dingen die er voor zorgen dat je zeker weet dat de iPod Touch versie 2011 weer amazingly beter gaat worden dan die van dit jaar. Maar het is ook zo dat er dus eigenlijk geen enkele concurrent is voor dit apparaat. Een Flip Ultra II HD neemt ook op 720p en beschikt over 8GB intern geheugen. Die kost bij SURFspot.nl nu 169,75 euro. Voor 60 euro meer (229 euro) heb je een 8GB iPod Touch die naast compacte videocamera ook nog iPod is, toegang biedt tot een enorm scala aan applicaties, spellen, online video, elektronische boeken, je agenda, e-mail, ..... Typisch Apple dus. p.s. Het bericht bij TiPb gaat, naast het filmpje dat hierboven staat nog veel dieper in op de verschillende opties van de iPod Touch.

 Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe iPod Touch is een typisch Apple product  Tags: ,
sep 142010
 

…om de aanschaf van een ContourGPS voor mezelf te verantwoorden.

Want deze, toch ook voorheen al stoere, camera die geschikt is voor het maken van 1080p High Definition video-opnames in actieve omstandigheden (op de fiets, in de sneeuw, op de moter, op het water etc).
De nieuwe versie heeft de toevoeging “GPS” en zoals je al kunt raden betekent dat dat er een GPS ontvanger is ingebouwd in de camera. Nu hoef je niet meer handmatig je locatie te tracken maar wordt bovenstaande combinatie van video, hoogtekaart en Google map automatisch voor je geproduceerd.
Zelfs het bijknippen van de video blijft mogelijk, de software past dan de track op de kaart voor je aan. Hij is nu al te bestellen voor $350,- maar zo te zien nog niet rechtstreeks vanuit Europa.

Hmm…ik zie net dit filmpje…kan dus ook in gewoon verkeer wel eens handig zijn.

(getipt door Gizmodo)

 Reacties uitgeschakeld voor Mijn fietstochten zijn helaas niet spannend genoeg….  Tags: , ,
sep 142010
 

Margreet van den Berg schrijft op haar weblog over de Stichting MediaMachtig die afgelopen zomer opgericht is. De stichting richt zich op scholen voor gewoon of speciaal basisonderwijs. Die scholen kunnen een subsidieaanvraag indienen voor een onderwijsvernieuwingsproject, waarbij mediawijsheid geïntegreerd wordt in het curriculum.

Per aanvraag wordt maximaal 1.000 euro toegekend, dus de aanvragen zullen redelijk kleinschalig moeten zijn. Voor het indienen van een aanvraag moet 25 euro betaald worden om de onkosten van het verwerken van de aanvraag te dekken. Het werk van de stichting wordt gedaan op vrijwillige basis om er voor te zorgen dat de sponsorgelden volledig ten goede van de projecten kunnen komen.

Als een project is goedgekeurd en subsidie krijgt, wordt aan de projectleider gevraagd om een ‘maatje’ te kiezen. Een maatje helpt de projectleider bij het uitvoeren van het project: bijvoorbeeld door als klankbord te dienen, door mee te helpen om het plan verder uit te werken, bij het vervaardigen van materialen of door anderen bij het project te betrekken.

Iedereen die affiniteit heeft met mediawijsheid in het onderwijs en die het leuk vindt om betrokken te zijn bij mediawijsheidsprojecten, kan zich aanmelden als maatje. Projectleiders en maatjes wisselen samen kennis uit en leren zo van elkaar. Maatjes mogen op hun website het logo van de Stichting MediaMachtig zetten, om zo aan anderen te laten zien dat ze een bijdrage leveren aan het werk van de stichting.

Wil je meer weten over de stichting, een aanvraag indienen of je aanmelden als maatje. Breng dan een bezoek aan de website van MediaMachtig.

 Reacties uitgeschakeld voor MediaMachtig: subsidie voor mediawijze basisscholen  Tags: