Online radio op je iPhone / iPad / iPod Touch

Mobile Fear op de iPad Soms krijg ik via de mail verwijzingen naar tools en sites die absoluut de moeite van het delen waard zijn. Helaas glippen er ook wel eens mailtjes tussendoor. Zo kreeg ik eind juni (!) via de mail van Peter Goedhart om eens naar http://www.silentfear.nl/ te kijken/luisteren.

En het heeft helaas erg lang geduurd voordat ik er aan toe kwam. En dat is jammer want het is een heel handige site als je muziek wilt luisteren op je iPhone / iPod Touch of iPad. De site herkent je device en voor de iPad wordt gebruik gemaakt van een scherm dat uit twee kolommen bestaat.

Als je er naar toe gaat kun je een keuze maken uit genre of land en dan kun je een van de beschikbare online radiostations selecteren.
Afspelen gebeurt meteen in Mobile Safari. Dat heeft als nadeel dat je, nadat de browser gesloten is, niet snel even de muziek op pauze kunt zetten. Maar het heeft als grote voordeel dat je ook op de iPad gewoon naar de muziek kunt luisteren terwijl je andere programma’s opstart. Want Mobile Safari is een van de applicaties die ook in iPhone OS 3.2 op de achtergrond kan blijven draaien. Je zoekt dus gewoon je gewenste radiostation op en schakelt over naar een ander tabblad of naar een andere applicatie. De muziek blijft gewoon doorspelen.

Aparte feature is dat je een stuk van de uitzending kunt laten opnemen als MP3 en die dan naar je kunt laten mailen. Dat stuk kan minimaal 5 minuten en maximaal 50 minuten lang zijn. Ik heb zojuist een stuk van 50 minuten aangevraagd en zal deze post bijwerken met info over de omvang en kwaliteit ervan zodra ik hem ontvang.
Deze lijkt me zeker een link op het beginscherm van je iDevice waard.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Robin
13 jaren geleden

Als er later dit jaar ook voor de iPad iOS4.1 uitkomt dan gaat er een wereld van multitasking voor je open. Dan is er ineens veel meer mogelijk. Goede radio applicaties die kunnen multitasken zijn dan:

TuneIn Radio (betaald) – dit is de ultieme radio app met RadioTimes database waarin ook BBC streams zitten. Daarnaast heeft hij een recorder functie.
Fstream (gratis – zelf streams instellen o.a. ook BBC win media streams)
RadioBOX (betaald)
Sonio wekkerradio (betaald – Nederland,Engels,Belgische zenders o.a.) – alleen streaming is multitask, wekker functie nog niet.
RadioZone (gratis – voor de Belgische radio zenders)
Radio 1-6 (gratis – met bijv. Radio 1 app heb je zowel live streams van 1-6 maar ook fragmenten terugluisteren van o.a. radio 1, 3fm)

Ik weet echter niet of genoemde applicaties ook al voor specifiek iPod te krijgen zijn.

Daarnaast zijn applicaties als 3voor12

Robin
13 jaren geleden

Spotify en Grooveshark (ja ik had m nog net uit de app store gehaald toen hij er even in stond) zijn super diensten inderdaad op de iPhone. Waarvan je van Spotify meer kwaliteit/stabiliteit krijgt maar ook tegen een kleine meerprijs.

Als je overigens een NAS thuis hebt draaien dan is DS audio ook ideaal. Helaas is die nog steeds niet met multitask ondersteuning.

Voordat ik iOS4.0/4.1 had gebruikte ik ook de Safari oplossing voor radio streaming websites zoals Nederland.fm helaas kun je dan je Safari browser nergens anders voor gebruiken op dat moment. Maar er zijn genoeg alternatieve browsers (met dezelfde Safari huls) die je dan nog wel kunt gebruiken om te browsen.

Fred Zelders
13 jaren geleden

Fraaie tip Pierre!

DANK!