Hoeveel camera’s heeft jouw telefoon?

Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar toen ik het bericht bij Gizmodo las over de nieuwe T-Mobile G2 was is verbaasd. De opvolger van de G1, de allereerste officiële Android-telefoon heeft maar 1 camera.

Natuurlijk, mijn iPhones 3GS heeft er ook maar een. Maar de iPhone 4 heeft er twee en zelfs de iPod Touch 4 heeft er twee. Eentje om video en foto’s mee te maken en eentje om mee te videovergaderen. Ik was er eigenlijk helemaal vanuit gegaan dat we dat steeds vaker in toestellen terug zouden zien.
Naar aanleiding van mijn tweet kreeg ik een aantal reacties. Theun Evers wees er op dat zijn Samsung Galaxy S ook twee camera’s had. René Steetskamp weer op de T-Mobile Pulse die er ook twee heeft, maar gaf ook aan dat hij het nooit gebruikte. Datzelfde gaf ook Bram Faems aan, die ook een Galaxy S heeft.

Dus daarom de vraag: hoeveel camera’s heeft jouw telefoon? En heb je hem al eens gebruikt voor videoconferencing.

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden en verwacht eigenlijk toch nog steeds dat we over een jaar lachend terug kunnen kijken hierop omdat het dan gemeengoed geworden is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Christian
Christian
12 jaren geleden

Nokia E75, 2

Erik Ooms
Erik Ooms
12 jaren geleden

Twee camera’s (iPhone 4). Mijn vorige (Samsung Touchwiz uit ’08) had er ook twee. Ik verwacht net als jij dat het over een tijdje standaard is. Maar ik denk dat ik persoonlijk over twee jaar zal concluderen dat ik de voorste camera maar heel weinig gebruikt heb! Vind het tamelijk overbodig en het is voor mij geen reden geweest om nou juist deze telefoon te nemen.

Willem
12 jaren geleden

Mijn HTC Hero heeft maar één camera en video vergaderen heb ik er dus (nog) niet mee gedaan.
Heb wel gedacht aan een opstelling met een spiegel waarbij de camera naar de spiegel gericht is en mij zo laat zien terwijl ik de andere partij gewoon op m’n display kan bekijken.
De vraag in veel gevallen blijft: wat voegt het toe dat je de ander ziet?
Zo zit ik dit bericht in m’n ochtendjas met ongekamt hoofd te tikken.
Zou je me zo willen zien?

Patrick de Vos
Patrick de Vos
12 jaren geleden

HTC Wildfire, 1 camera. Nog geen gebruik videoconferencing. Wel via Nimbuzz > Skype WiFi bellen naar anderen.

rob
rob
12 jaren geleden

Om eerlijk te zijn, is videobellen geflopt. Het werd naar mijn weten zo rond 2004-2005 onder de massa gebracht. Ik heb sinds die tijd ook meerdere telefoons gehad waar toevallig twee camera’s op zaten (zoals m’n HTC TyTN II) niemand gebruikte het, en op de twee of drie ‘hee deze functie werkt’ telefoongesprekken na werd de functie niet gebruikt. Fabrikanten realiseren zich dit en de laatste generatie telefoons hebben veelal geen front-facing camera meer. Het is onhandig, veelal duur, onpraktisch (ga op het station maar eens videobellen) en erg indiscreet. Voor thuis is het leuk maar ik heb al een laptop met webcam.

Apple heeft het nu wel een front camera omdat ze denken een ‘revolutie’ te gaan ontketenen met dit ‘innovatieve’ idee. Ik kan me voorstellen dat het in spelletjes misschien leuk is (denk aan eye-toy van playstation) maar voor bellen denk ik dat het al zo hard geflopt is dat het nooit echt ‘in’ zal zijn de komende twee jaar.

Maar evolutie stopt nooit, en zodra videobellen net zo discreet en handig kan zijn als gewoon bellen (denk ook aan kosten en internationale tarieven) dan gaat het nog wel wat worden.

Bram
12 jaren geleden

Zoals ik al tweette heb ik een zo’n cameraatje in mijn Samsung maar behalve een fotootje nemen van mezelf op locatie heb ik het nog nooit gebruikt. Ik ben niet overtuigd dat die camera’s iets gaan worden. Apple heeft het goede voorbeeld gegeven door het videobellen uiterst makkelijk te integreren in het systeem. Maar ook Samsung zet het videobellen heel handig naast het gewoon bellen. Maar, je raadt het al, die dingen bellen uiteraard niet zomaar naar elkaar.
Daarboven heb je nog de technische strubbelingen: Apple’s iPod en iPhone bellen enkel via wifi en de Samsung Galaxy blijkbaar enkel over 3G. Dat maakt buitenshuis videobellen met de iPhone moeilijk en hetzelfde geldt voor binnenshuis bellen met de Samsung.
Op dit is het nog wat veel het “mms-verhaal”: dat doorsturen van foto’s was ook een plezierig idee, maar door technische problemen en complexe instellingen is dat ook nauwelijks van de grond gekomen.
En ik ben het ook eens met Willem, Facebook, Twitter, ik gooi met plezier mijn hele leven te grabbel op het internet. Maar ten pas en te onpas “moeten” videobellen, vind ik iets te veel inkijk in mijn privé.

Bert de Vries
12 jaren geleden

Ik heb nog een oude Sony Ericson K810i. Deze had destijds zelfs al 2 camera’s. Ik heb echter nooit ook maar 1 videogesprek gevoerd. Ook nooit behoefte aan gehad en ik ben het helemaal eens met de reacties hier dat videobellen echt geflopt is op de GSM. Zit nu te denken over een Samsung Galaxy S maar een optie als 2 camera’s voegt echt niets toe!