HBO Fietstocht 2010

Toen ik vannacht toch weer wakker werd met ogen die niet helemaal open wilden, helemaal bezweet en met een vervelende hoest, zonk de me de moed redelijk in de schoenen toen ik de regen op het dak hoorde en de beelden bij buienradar.nl zag.

Nu, een paar uur later, ziet het er iets beter uit. Zowel met mij als met het weer. Dus zometeen in de auto op weg naar Deventer voor de 10e HBO Fietstocht. Voor mij de eerste keer. Ik ga de 80KM fietsen, terwijl er mensen zijn die het rustiger aan doen met de 45KM en echte bikkels die voor de 120KM gaan. Je kunt de fietsroutes hier vinden en het programma hier.

Ikzelf ben de hele dag live te volgen via http://www.ictoblog.nl/gps/. Daar kun je zien hoe moeilijk ik het op dat moment heb. Twitteren tijdens het fietsen zelf zal wat moeilijk (gevaarlijk) zijn, maar tijdens de stops kan ik natuurlijk reageren!

Tijd om te vertrekken.

[update 21:24 uur] De dag is voorbij, ik heb het rondje van (bleek uiteindelijk) 84,4 Km volbracht (zie hier de track) en ik kan alleen maar zeggen dat het me 300% is meegevallen. Vanochtend was het nat en waaide het hard. Dat zorgde er voor dat we niet zo hard opschoten. Ook niet omdat de voorrijders van die groep waar ik in gestart was/ingedeeld was, niet echt een constant tempo aanhielden. Deels kwam dat ook omdat ’s ochtends groepen samengevoegd waren. De 120KM route ging namelijk niet door vanwege het weer (takken op de weg, putdeksels omhoog etc). Daardoor zaten er ook mensen bij die liever 30KM per uur wilden fietsen. Omdat niet iedereen altijd even lang wilde wachten op pechvogels met lekke banden bleven we uiteindelijk met een groepje van 7 en later 5 fietsers over bij de lunch. Nadat er daar helaas nog eentje van af viel vanwege een kapotte buitenband (geen reserveband voor een ligfiets in de buurt) hebben we ons bij een andere groep aangesloten. En die reden een prima tempo. Steeds zo tussen de 20-25 KM per uur, afhankelijk van of we wind mee of tegen hadden. Voor je gevoel trapje je dus steeds ongeveer even hard. Hadden we er voor de lunch pas 36KM opzitten, na de lunch ging de ‘2e helft’ daardoor een stuk prettiger. Dat de regen gestopt was hielp ook wel.
Ik heb vandaag ook gemerkt dat het heel veel verschil uit maakt of je 80KM in je uppie rijdt of dat je het grootste deel van de tijd met de persoon die naast je fietst aan het kletsen bent. Dat gaat veel relaxter. En ik was dus ook nog lang niet op toen we weer in Deventer bij Saxion aan kwamen. Was maar goed ook, want na een douche, wat eten en gezellig nakletsen moest ik nog terug naar huis rijden.

Ik ben in ieder geval heel blij dat ik vanochtend, ondanks dat ik me verre van fit voelde, en ondanks dat de buienrader zo’n slecht weer liet zien gegaan ben. Ik voel me nu heel erg tevreden en voldaan. Volgend jaar in Rotterdam zeker weer. Nee, niet de 120KM, daar heb je echt een racefiets voor nodig, dat lukt niet op een trekking bike. Maar voor de 80KM ben ik er dan weer. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
11 jaren geleden

Bedankt voor de impliciete tip voor Instamapper. Blijkt het ook uitstekend te doen op m’n Android!

Marco
Marco
11 jaren geleden

In 2004 voor het eerst begonnen met een GPS op de fiets maar online traceerbaar zijn was voor mij een I-opener!