Blackboard slokt Wimba en Elluminate op

Het zal vast niet “twee voor de prijs van een” zijn geweest, maar Blackboard maakt bekend dat ze zowel Wimba als Elluminate overgenomen hebben voor in totaal 116 miljoen US Dollar.
Beide bedrijven waren actief in de wereld van het online samenwerken in het kader van onderwijs. Vergelijkbaar met het Adobe Connect product dat we in het hoger onderwijs in Nederland via SURFnet ter beschikking hebben en een aantal andere producten (zie bijvoorbeeld deze post van Marcel de Leeuwe met zijn ervaringen met een aantal ervan).

Blackboard geeft aan dat de producten van Wimba en Elluminate ge├»ntegreerd zullen worden met het bestaande Blackboard aanbod. Concreet zal dat naar verwachting betekenen dat ze als zelfstandige producten zullen verdwijnen (zoals dat eerder ook met bijvoorbeeld WebCT gebeurde). En daarmee wordt het aantal keuzes waar “wij” over beschikken wat kleiner en de beschikbare functionaliteiten voor bestaande Blackboard gebruikers weer wat ruimer.