jul 082010
 

Ze hebben de smaak goed te pakken bij Techsmith. Na de 24×24 over Snagit afgelopen mei staat er komende week weer een 24-uurs evenement op de agenda. Deze keer gaat het over Camtasia Studio, voor Windows gebruikers toch wel het meest veelzijdige programma voor het maken van schermfilmpjes.

Ze starten op 13 juli (volgende week dinsdag) om 2 uur ’s middags Nederlandse tijd (8:00am ET GMT-4:00) en gaan dan door tot de dag erna, 14 juli eveneens om 2 uur ’s middags.
Concreet zal het betekenen dat ze een minuut of 10 een opname maken over een bepaald onderwerp en daarnaast kletsen met mensen die langs komen in de studio, online aanwezig zijn etc.
Vorige keer maakten ze het wat aantrekkelijker om online aanwezig te blijven door het verloten van licenties voor Camtasia Studio en exemplaren van hun Techsmith Spork.
Ze zullen weer een live stream uitzenden via hun Livestream kanaal, daar kun je ook met ze chatten, en natuurlijk zijn ze via Twitter te volgen.

Natuurlijk hoef je er geen 24 uur bij te zijn, alle opnames komen achteraf namelijk ook online, maar vooral in de nacht is het natuurlijk best pittig voor ze en dan zijn ze heel blij met Europese gasten in de chatbox. 🙂

jul 082010
 

Het zal vast niet “twee voor de prijs van een” zijn geweest, maar Blackboard maakt bekend dat ze zowel Wimba als Elluminate overgenomen hebben voor in totaal 116 miljoen US Dollar.
Beide bedrijven waren actief in de wereld van het online samenwerken in het kader van onderwijs. Vergelijkbaar met het Adobe Connect product dat we in het hoger onderwijs in Nederland via SURFnet ter beschikking hebben en een aantal andere producten (zie bijvoorbeeld deze post van Marcel de Leeuwe met zijn ervaringen met een aantal ervan).

Blackboard geeft aan dat de producten van Wimba en Elluminate geïntegreerd zullen worden met het bestaande Blackboard aanbod. Concreet zal dat naar verwachting betekenen dat ze als zelfstandige producten zullen verdwijnen (zoals dat eerder ook met bijvoorbeeld WebCT gebeurde). En daarmee wordt het aantal keuzes waar “wij” over beschikken wat kleiner en de beschikbare functionaliteiten voor bestaande Blackboard gebruikers weer wat ruimer.

 Reacties uitgeschakeld voor Blackboard slokt Wimba en Elluminate op  Tags: ,