Kindle DX 2 – goedkoper en in het zwart


Vandaag is de informatie over de nieuwe generatie Kindle DX bekend gemaakt door Amazon. Je kunt hem al bestellen, dan wordt hij over een week uitgeleverd.

Ik heb hem even vergeleken met mijn eerdere post over wat de Kindle nodig heeft om te overleven.
Belangrijkste ontbrekende features:

  • De DX 2 heeft nog steeds geen wifi en dus geen optie om (bijvoorbeeld thuis) gratis draadloos boeken er op te zetten.
  • Geen ePUB-ondersteuning; dus ook nog geen ondersteuning voor boeken in dit formaat die je bv bij BOL.com koopt
  • Geen nieuws over nieuwe applicaties op basis van de SDK.

In principe is de DX 2 ‘gewoon’ een DX, met dezelfde software en een scherm dat scherper zou moeten zijn dan dat van de DX. Er is één voorspelling/voorwaarde die wel uitgekomen is. Ik gaf aan dat de nieuwe DX goedkoper zou moeten zijn en dat is hij ook. Hij is zelfs iets goedkoper dan ik genoemd had, hij kost nu $379 (een daling van $110).

Het zijn heel kleine stapjes vooruit. Ik weet niet of het genoeg stapjes zijn. Ik vind de DX nog steeds een prima eReader en komende vakantie gaat hij ook zeker weer mee bomvol met meer boeken dan ik ooit in die paar weken kan lezen. Maar of de DX2 twijfelaars over de streep zal trekken betwijfel ik.