Eenvoudig eBooks importeren op je iPhone


Tot nu toe was het best ingewikkeld om elektronische boeken in ePUB of PDF formaat op je iPhone te krijgen. Voor Stanza heb ik een keer uitgebreid uitgelegd hoe dat moest maar ik gruwde al van het idee dat ik iTunes zou moeten gaan gebruiken in combinatie met iBooks. En gelukkig hoeft dat niet. Het blijkt in iOS4 namelijk mogelijk te zijn dat applicaties aangeven welke soorten bestanden ze kunnen openen (zoals je dat op een Macbook of Windows computer heel normaal vind). Dat betekent dat je voldoende hebt aan een link naar een ePUB of PDF document op een webpagina om hem in bijvoorbeeld Stanza of iBooks te openen. En je kunt daarom nu ook op je iPhone gewoon een ePUB bestand via Dropbox openen. In het filmpje laat ik zien hoe dat werkt.

[22:43] Het helpt dan natuurlijk wel als jullie het filmpje ook kunnen bekijken. Het stond nog op privé (doe ik altijd totdat de HD-versie ook gerenderd is). Sorry!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
12 jaren geleden

De combi van iPhone app GoodReader Lite (gratis)/GoodReader en de Mac/Windows client GoodReaderUSB kan voor sommige formaten uitkomst bieden.
Lees info @ http://www.ipadplanet.nl/7331/goodreader-krijgt-desktop-software-voor-windows-en-mac