Review: enTourage eDGe

Review enTourage eDGe.

De enTourage eDGe is een veelzijdig apparaat. Kort even alle functionaliteiten laten zien en demonstreren is daarom bijna onmogelijk. In bovenstaand filmpje bespreek ik de belangrijkste zaken. Het duurt ruim 26 minuten, daarom op Vimeo en niet op YouTube. Je kunt het filmpje ook in High Definition versie bekijken, maar dan heb je wat meer bandbreedte nodig.

De enTourage eDGe is onderdeel van de apparaten die zijn opgenomen in het Onderwijsdevices project van het SURFnet/Kennisnet innovatieprogramma. Zie ook het bericht over het uitpakken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
13 jaren geleden

Mooi filmpje die ook duidelijk de mogelijkheden van het apparaat weergeeft. Ik moet wel zeggen dat ik op twee gedachten blijf hinken bij dit apparaat wat gezien de dualiteit van de eDGe zelf best ironisch is.

Bij de aankondiging ervan leek het me het beste van twee werelden te verenigen en dat zie ik ook tijdens je review best terug. Als een plus versie van een eReader lijkt het me een geweldig apparaat en zou ik er (natuurlijk) best wel eentje willen hebben. Het ‘probleem’ wat ik er mee heb zit hem eigenlijk in de Android kant van de eDGe. Zoals je al aanstipt is Android en de Market erbij primair gericht op mobiele telefoons en stiekem verwacht ik bij een apparaat als de eDGe dan toch meer tablet functionaliteit ipv een groot telefoonscherm. Het werkt allemaal keurig, ik vind de vorm ook best wel mooi en zoals ik zei, ik wil er best eentje hebben. Ik denk alleen nog steeds dat dit een tussenfase is in wat een hybride ereader/tabletpc zal gaan worden. Die lat ligt met een iPad nu een stuk hoger dan waar de eDGe aan komt.

Joan
Joan
13 jaren geleden

Duidelijke review! Het lijkt me precies het device wat ik zoek.
Ik heb nog wel een vraag: kun je ook doc.-bestanden openen op het e-reader gedeelte?
Bedankt!

Joan
Joan
13 jaren geleden

@Pierre: Bedankt voor je antwoord, dat is wel heel jammer, maar toch denk ik dat ik er voldoende plezier van zal hebben. Dus ik ga hem bestellen.