Kindle boeken met audio en video – eerste indruk is matig


Toen Apple de iPad uitbracht waren er al redelijk snel mooie voorbeelden van elektronische boeken waarbij getoond werd hoe een boek tot leven kan komen. Neem Alice in Wonderland of Toy Story. Dus toen bekend werd dat ook de Kindle applicatie op de iPhone en de iPad ondersteuning zou krijgen voor audio en video was ik daar best enthousiast naar.

Ik heb een Amerikaans account voor de Kindle en kon dus een van de beschikbare boeken kopen die voorzien was van audio/video. Het lijstje is nog niet lang, maar al wat langer dan vanochtend. Ik kocht Lullaby Baby van Audrey Ficociello voor $9,99.
In de beschrijving staat:

Every new parent, whether musical or not, needs a good repertoire of lullabies. Filled with 50 classic songs, this beautiful, lavishly illustrated songbook lets parents learn each song as they sing along with the melody. The unique sound component makes for a unique package, perfect for sitting by the crib, and also works wonderfully on the road, putting little ones to rest anywhere, anytime. A timeless gift, Lullaby Baby celebrates the joy of sharing music with children.

Kindle Edition with Audio/Video includes:

  • 50 well known lullabies
  • Written lyrics and audio track

Full color illustrations

In het filmpje hierboven demonstreer ik het boek op mijn iPhone. Het is back to the eighties (van de vorige eeuw dan dus). Waarom konden ze nou niet net zo’n WOW-effect leveren als voor de iPad mogelijk was? Ik ben benieuwd of het nog beter wordt, maar het zal wel even duren voordat ik er weer geld aan uit ga geven.