jun 262010
 

Het aanbod van elektronische kinder-/tiener-boeken in het Nederlands is nog erg beperkt. Daarom vind ik de actie van Books2download waarbij je vandaag (26-6) gratis het boek Ik doe wat ik wil! in ePUB en PDF formaat kunt downloaden, een vermelding meer dan waard.

De site biedt daarnaast ook andere titels van Rian Visser en een aantal AVI-boekjes als elektronisch boek aan. Het aanbod is nog niet enorm, het is dus te hopen dat ze het nog verder uitbreiden.

 Reacties uitgeschakeld voor Alleen vandaag gratis e-boek: Ik doe wat ik wil!  Tags:

Weer een Geek Breakup

 Gepubliceerd door om 15:19  Internet, Media, Mediacast
jun 262010
 

Toen in 2006 Amanda Congdon moest vertrekken bij Rocketboom, was dat voor mij een voorbeeld van hoe het kan lopen als je als koppel samen een bedrijf opzet waarbij een van de twee het gezicht van het bedrijf is. Amanda Congdon was Rocketboom was net zoals GeekBrief.TV tot nu gelijk stond aan Cali Lewis (Luria Petrucci).

Maar Cali en Neal Campbell gaan scheiden en daarmee komt ook een einde aan de relatie tussen Cali en GeekBrief. Ook hier lijkt het er op dat Neal de rechten op de naam van de show bezit. Hij schrijft dan ook dat dit niet het einde is van GeekBrief.TV zoals het indertijd niet het einde was van Rocketboom. Cali gaat zo te zien met een vergelijkbare show verder: http://geekbeat.tv/ bij Revision3 in plaats van bij Mevio.

Ik hoop voor haar dat er geen kleine lettertjes ergens in een contract staan die dat onmogelijk maken. Een show bij een concurrent opstarten, die zo dicht bij het “origineel” ligt is namelijk iets wat daarin nog wel eens nadrukkelijk uitgesloten wordt.
We zullen het zien. Het lijkt me hoe dan ook niet gemakkelijk als je leven aan de ene kant zo overhoop ligt en je aan de andere kant weer vrolijk een show probeert te presenteren.

 Reacties uitgeschakeld voor Weer een Geek Breakup  Tags: ,

Ken je Vuvuzela klassiekers

 Gepubliceerd door om 07:43  Algemeen
jun 262010
 


De beste opmerking bij dit filmpje vind ik de eerste reactie die ik las erover op YouTube: “AWESOME! Even Germans can have a sense of humor!“.

Nou wist ik uit ervaring al lang dat dat zo was, maar deze drie heren van het Berlin Konzerthaus Orchestra, onder leiding van Helge von Niswandt laten dat wel heel goed zien. Blijf zeker even kijken tot aan het fragment van Brahms en de Boléro van Ravel op het einde.

(gevonden bij Alex Ross: The Rest Is Noise)

 Reacties uitgeschakeld voor Ken je Vuvuzela klassiekers  Tags:
jun 262010
 

Ik schrijf niet graag over aankondigingen van producten die nog niet per direct leverbaar zijn. De reden daarvoor is namelijk dat het beeld van “wat is mogelijk op dit moment of op overzienbare termijn” er heel erg door vertroebeld wordt.

Het komt namelijk veel te vaak voor dat een product dat door een leverancier enthousiast aangekondigd is op de een of andere beurs, nooit op de markt komt.
Dat lijkt ook te gaan gelden voor de Plastic Logistic QUE ProReader. Die zou op 24 juni geleverd gaan worden, maar de mensen die hem al besteld (en betaald hadden) hebben hun geld terug geboekt gekregen en een nieuwe leveringsdatum is onbekend.

Jammer, maar helaas en niet onverwacht. Ik merk keer op keer dat veel mensen zich niet realiseren dat er een heel groot verschil zit tussen het bedenken van een innovatieve technologie, het produceren en demonstreren van een eerste prototype en het daadwerkelijk op de markt brengen ervan voor de geplande prijs, voorzien van support, het opzetten van het bijbehorend distributiekanaal etc.
Dat geldt in het onderwijs net zo: de ondersteuning van ons onderwijs en de gebruikte ICT lijkt een saai en daarmee onbelangrijk deel van het geheel, maar als die niet voldoet dan blijft innovatie steken bij een pilot en komt een aangekondigde opschaling nooit van de grond.

 Reacties uitgeschakeld voor Ook de Plastic Logistic QUE e-reader komt niet  Tags: ,