Weer een Geek Breakup

Toen in 2006 Amanda Congdon moest vertrekken bij Rocketboom, was dat voor mij een voorbeeld van hoe het kan lopen als je als koppel samen een bedrijf opzet waarbij een van de twee het gezicht van het bedrijf is. Amanda Congdon was Rocketboom was net zoals GeekBrief.TV tot nu gelijk stond aan Cali Lewis (Luria Petrucci).

Maar Cali en Neal Campbell gaan scheiden en daarmee komt ook een einde aan de relatie tussen Cali en GeekBrief. Ook hier lijkt het er op dat Neal de rechten op de naam van de show bezit. Hij schrijft dan ook dat dit niet het einde is van GeekBrief.TV zoals het indertijd niet het einde was van Rocketboom. Cali gaat zo te zien met een vergelijkbare show verder: http://geekbeat.tv/ bij Revision3 in plaats van bij Mevio.

Ik hoop voor haar dat er geen kleine lettertjes ergens in een contract staan die dat onmogelijk maken. Een show bij een concurrent opstarten, die zo dicht bij het “origineel” ligt is namelijk iets wat daarin nog wel eens nadrukkelijk uitgesloten wordt.
We zullen het zien. Het lijkt me hoe dan ook niet gemakkelijk als je leven aan de ene kant zo overhoop ligt en je aan de andere kant weer vrolijk een show probeert te presenteren.