Webinar over ‘Google Apps in het hoger onderwijs’

Een tijdje geleden maakte SURFdiensten bekend dat ze een overeenkomst hadden gesloten met Google waardoor Google Apps gebruik gaat maken van SURFfederatie.

SURFfederatie maakt het mogelijk voor onderwijsinstellingen om eenvoudig een koppeling tot stand te brengen met externe systemen waarvoor je moet inloggen. Gebruikers (studenten / medewerkers) kunnen daar dan inloggen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Het is bijvoorbeeld al in gebruik bij SURFspot.nl en SURFmedia.nl, maar ook onze mediatheek maakt er in toenemende mate gebruik van om de toegang tot externe repositories met literatuur/tijdschriften te regelen.
Zo’n gezamenlijke koppeling is een win-win omdat de aanbieders niet voor elke klant een nieuwe koppeling hoeven te ontwerpen en ook de ICT-afdelingen bij de instellingen niet voor elke extern systeem iets nieuws hoeven te regelen.

Tijdens een online webinar op 15 april leggen Google en SURFdiensten uit hoe de samenwerking tussen Google en SURFfederatie in zijn werk gaat en (wel handig om te weten natuurlijk) wat een onderwijsinstelling moet doen om er gebruik van te kunnen maken.
Op deze pagina staat het programma en de link naar de aanmeldpagina. Het webinar is (deels) in het Engels, dat zal het deel zijn dat door Google verzorgd wordt. Ik kan ook niet helemaal inschatten wie de doelgroep is (dus hoe technisch het zal gaan worden), maar je hoeft er de deur niet voor uit, het duurt een uur en deelname is gratis, dus op zich kun je je er geen buil aan vallen lijkt me.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Johannes
Johannes
12 jaren geleden

Hallo Pierre,

Waardeer nog altijd je blogs.
Ik wilde even opmerken dat ik (wat weken geleden) zo’n webseminar heb gedaan (van g-compagny)
en dat me dat heel goed bevallen is. Mijn vragen werden ook (en goed) beantwoord.
Voor lastiger te beantwoorden opmerkingen neemt men direct contact met je op.
Zorg wel dat je thuis ontspannen op een rustig plekje zit.