Bijna gratis #4

 Gepubliceerd door om 05:26  Hardware
mrt 232010
 

Ik wist niet zeker of de titel van het bericht nog wel zo toepasselijk was, maar gezien de voorgaande 3 berichten met deze titel heb ik het toch maar zo gelaten. Een minstens zo toepasselijke titel zou namelijk zijn geweest “Niet meer bijna gratis!”.

Naar aanleiding van het bericht over het beschikbaar komen van 32GB microSDHC kaartjes (32 GB op een kaartje zo groot als de nagel van mijn pin!) ging ik op zoek naar de posts die ik de afgelopen jaren aan het begin van het jaar steeds gemaakt heb over de prijzen van USB-geheugen.
Vorig jaar linkte ik naar de Emtec 16GB USB-stick die 21 euro zou moeten kosten. Ik zeg “zou moeten kosten” want ik kan hem niet meer voor die prijs vinden. Hij moet nu blijkbaar 32 euro kosten. Ik kan bij Tweakers.net in de pricewatch geen prijsoverzicht vinden dat dat bevestigd.

Maar het lijkt er hoe dan ook op dat de prijsdaling van, in ieder geval USB-sticks, afgelopen jaar tot stilstand is gekomen. Kijk ik bijvoorbeeld naar de pricewatch grafiek van de 8GB Emtec dan is de prijs daarvan afgelopen jaar bijna gelijk gebleven. De prijs van de Sandisk Cruzer Micro Zwart (16GB) daalde sterk tot januari 2009 en zit sindsdien op ongeveer gelijk niveau. Het prijsniveau van de Kingston DataTraveler 100 16GB toont eenzelfde verloop.

De Sandisk microSDHC 16GB is afgelopen jaar wél nog een stuk goedkoper geworden, maar bijvoorbeeld de Transcend 16GB SDHC Class 6 Card (de gewone ‘grote’ SD kaarten dus) toont weer een prijsstijging sinds begin vorig jaar.

Vreemd, het zal hier in Nederland in ieder geval niet liggen aan de ronduit belachelijke opslag vanwege de thuiskopievergoeding waar ze in België sinds kort wel mee te maken hebben.

Dropbox nu ook voor Android

 Gepubliceerd door om 05:25  Internet
mrt 232010
 

Goed nieuws voor Android gebruikers: naast de Windows, Mac, Linux en iPhone clients is er nu ook een Android client voor Dropbox.com.

Nu is er dus eigenlijk haast geen enkele reden meer om niet even een gratis account aan te maken! En doe je dat via deze link, dan levert ons dat beiden 250MB extra ruimte op, bovenop de 2GB die je sowieso al gratis krijgt (zie ook dit bericht).

p.s. En als je dat dan doet, plaats dan even een reactie hieronder met jouw eigen referral-link. Over 5 referrals heb ik het maximum van wat ik aan gratis ruimte kan krijgen bereikt. Lijkt me niet meer dan logisch dat ik dan mensen door stuur naar wie dan ook nog niet die ruimte bereikt heeft. 🙂

[N.B.] De 250MB ruimte komen pas beschikbaar nadat een nieuwe aanmelder ook de software installeert/in gebruik neemt. Dus niet al meteen bij het aanmelden zelf!

[update 24-3-2010] Met dank aan iedereen die mijn link gebruikt heeft heb ik nu de maximale 3GB extra ruimte inmiddels binnen. Mijn link gebruiken heeft dus geen nut meer, maar als je zelf nog op zoek bent naar uitbreiding, plaats dan gerust jouw referral link hieronder in de reacties. Dat geeft anderen de optie om jou te helpen met het krijgen van uitbreiding. Er staan hieronder nu al een paar links, als je er daar eentje van gebruikt dan levert dat jou dus ook 250MB extra gratis ruimte op al bij de start.
[update 30-3-2010] Dropbox heeft de extra ruimte die je via verwijzingen kunt krijgen verhoogd van 3GB naar 8GB extra. Gebruik van mijn link heeft dus wel weer gewoon nut, maar je mag ook een van de links hieronder gebruiken, ik heb nog even ruimte genoeg.