Traumateam – Spelletje of Lesmateriaal?


Van Atlus komt binnen kort het spel Traumateam uit. Het is een spel met graphics die op stripverhalen lijken, maar met een verhaal er omheen dat doet denken aan beschrijvingen van House of andere op medische verhalen gebaseerde TV-series. Op YouTube staan al de nodige filmpjes voor de zes onderdelen die in het spel aan bod komen:

Bij elk onderdeel speel je een ander karakter in het spel. Het hele spel wordt door de leverancier steeds aangekondigd als “medical drama”. Wat ik me nou afvraag is of dit een ideaal PR-tool is voor het medisch beroep, zoals de CSI series dat ook zijn/waren voor de opleidingen die met forensisch specialisten te maken hebben, is het een spel waar studenten nog iets van zouden kunnen leren, of is het gewoon een spelletje met veel poeha er omheen?

De filmpjes zien er in ieder geval indrukwekkend uit.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
14 jaren geleden

Als ik het filmpje van EHBO doorkijk, dan hoop ik dat ik nooit door iemand geholpen wordt die alleen dit spelletje heeft gespeeld. De handelingen die hier uitgevoerd worden zijn geen handelingen die door een EHBO-er gedaan worden, maar door professionals. Daarnaast zijn de handelingen die professionals uitvoeren wat utigebreider dan de handelingen in het filmpje.

Misschien wel interessant om mensen warm te maken voor een medisch beroep en misschien wel aardig om mensen een klein beetje basiskennis bij te brengen. Maar ik vermoed dat het zeker niet meer dan dat zal zijn.