mrt 192010
 


Op het Visuallounge blog kwam ik een mooie video-instructie tegen over het gebruik van je stem bij het opnemen van video-instructies zoals bijvoorbeeld een schermfilmpje/screencast. Geen lang technische verhaal over plopfilters maar een interessant verhaal over stem- en praattechnieken. Grappig genoeg voor het overgrote deel ‘gewoon’ opgenomen blijkbaar met een Flip-camera.

Ik had voordat ik naar de video keek eigenlijk nooit zo heel nadrukkelijk stil gestaan bij de vraag waarom mijn stem op schermfilmpjes soms anders klinkt dan andere keren. En dat terwijl ik er al heel wat opgenomen heb. Ik vond het filmpje daarom de moeite waard. Nu alleen nog een behind the scenes voor het filmpje zodat we ook weten hoe we met een Flip zulke goede kwaliteit audio voor elkaar krijgen.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “Stemgebruik bij video-instructies”

Reacties (1)
  1. De adviezen die je krijgt te horen en zien lijken veel op de technieken die muziekdocenten gebruiken bij zangles aan leerlingen. Ook professionele zangers maken er gebruik van en weten uit ervaring wat ze wel en niet kunnen eten voor een concert. Verder is de diepe (neus)ademhaling vanuit het middenrif heel belangrijk. Dit gaat inderdaad makkelijker als je rechtop staat.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.