Sellaband is failliet

Het kan je haast niet ontgaan zijn gezien het aantal keren dat ik het bericht zelf vandaag voorbij heb zien komen: Sellaband is failliet.

In februari 2009 riep ik je op om via Sellaband een stukje te kopen van het nieuwe CD-project van Matthew Ebel.  Voor onafhankelijke artiesten als Matthew was Sellaband een kans om de financiering voor zo’n project bij elkaar te krijgen. Ik had al eens eerder CD’s van Matthew gekocht, zelfs al voordat ze klaar waren (zodat hij de cash had om de productiekosten te dekken) dus ik durfde dit wel aan.

Matthew had nog lang zijn streefbedrag niet bereikt, ikzelf had er $40 in gestoken. Een wat mij betreft te overzien bedrag, maar voor artiesten als Matthew zou het kwijt raken van het reeds door fans geïnvesteerde bedrag best heftig zijn. Pedro De Bruyckere meldt inmiddels via Twitter dat er gewerkt wordt aan een doorstart en dat het geld van fans en artiesten in ieder geval veilig gesteld zou zijn. Dat zou dan in ieder geval nog een geluk bij een ongeluk zijn.

Op het blog van Lode Broekman kwam ik zijn tribute aan Sellaband tegen waarbij hij het nieuws over het faillissement aangrijpt om nog eens een keer extra reclame te maken voor de artiesten die hij steunt. En dat vind ik een heel goed idee. Daarom hier ook een track van Matthew Ebel, er zijn er veel meer van op YouTube te vinden en te koop via zijn site.

[19:47] Link naar nu.nl opgenomen met info over veilig stellen geld.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Lode Broekman
13 jaren geleden

Dank voor je referentie, goede actie ook voor Matthew Ebel. Benieuwd of de doorstart er komt.