Koop een aandeel in de volgende CD van Matthew Ebel!

[23-2-2010] LET OP!!! LEES OOK EERST EVEN DIT BERICHT OVER SELLABAND!!
Als je dit blog regelmatig leest, of ooit naar de EduKast geluisterd hebt, dan weet je dat ik een fan ben van artiesten die proberen het ‘oude’ verdienmodel van de muziekindustrie te doorbreken. Zeker als ze dan ook nog eens leuke en prima klinkende muziek maken zoals Matthew Ebel dat doet.

Maar voor een onafhankelijke artiest is het niet eenvoudig om te eindjes aan elkaar te knopen en dat zijn de momenten waarop de aanhangers van die nieuwe economie ook over de brug moeten komen om het te laten werken. Bij de vorige CD ging het bijvoorbeeld om het aanschaffen van een exemplaar voordat ze geperst waren, deze keer ligt de lat echter een stuk hoger.

De uitdaging
Matthew Ebel is met SellABand in zee gegaan met als doel $50.000 bij elkaar te krijgen. Je kunt nu een stukje van de CD die hij gaat produceren kopen. Wat je krijgt is afhankelijk van hoeveel je bijdraagt.
Voor slechts $10,- (!) krijg je sowieso al een limited edition CD zodra hij klaar is. Daarbij krijg je dan ook nog 0,01% van de netto opbrengsten gedurende 5 jaar, maar daar moet je je uiteraard niet teveel bij voorstellen.
Belangrijker is dat 10 dollar (omgerekend ongeveer 8 euro) natuurlijk een koopje is voor een CD met ongetwijfeld weer prima muziek (je kunt een paar tracks op de SellaBand pagina vinden). Zie het overzicht voor de voordelen bij het kopen van meer delen.

Dus kopen dat aandeel!
Dus waar wacht je nog op? Maak een account aan en investeer in die CD! Betalen kan gewoon via iDeal of Paypal, dus je hebt geen credit card nodig.
Matthew Ebel geeft aan dat als hij de $50.000,- niet bij elkaar krijgt, iedereen zijn geld terug krijgt. Ik vertrouw hem daar op, of jij dat doet moet je natuurlijk zelf bepalen, maar eigenlijk wil ik gewoon dat hij dat geld bij elkaar krijgt.

Als je het nog eens in het Engels wilt nalezen, dan kan dat op het weblog van Matthew.
Is het je allemaal te risicovol, neem dan een kijkje in zijn online winkel voor andere CD’s en opties!

p.s. Op dit moment kan ik nog zeggen dat ik geen geld verdien aan deze reclame. Ik hoop dat jij er mee voor zorgt dat ik dat straks niet meer kan. ;-)