feb 102009
 
Cydia - Klik voor grotere versie

Bij iPodTouchFans vinden de reageerders het vreselijk oud nieuws, maar voor de niet hardcore iPod Touch 2G hackers zal het dat zeker niet zijn. Daarom ook hier nog even een verwijzing naar de ‘waarschuwingen’ met betrekking tot de huidige versie van de jailbreak voor de iPod Touch 2G.

Centrale probleem is dat het bij deze werkwijze nog tamelijk vaak voor kan komen dat de enige manier waarop je je iPod Touch 2G weer ‘tot leven’ kunt wekken is door hem aan je computer aan te sluiten en een deel van het proces van Jailbreaken opnieuw te doorlopen. Dat is nogal vervelend.
En het punt dat door de ontwikkelaars gemaakt wordt is dat het wat hun betreft veel te vaak voor kan komen, bijvoorbeeld als je de Ipod Touch helemaal uitgezet hebt of als een applicatie net iets te heftig crashed.

Daarnaast is het blijkbaar veel meer werk om nieuwe updates van de Jailbreak uit te brengen als Apple een nieuw versie van de firmware uitbrengt.
Zelf geven de ontwikkelaars er dus de voorkeur aan om niet deze werkwijze te tweaken maar om door te werken aan een meer permanente oplossing.

Wat mij betreft begrijpelijk. Het brengt voor mij geen wijziging in de beslissing om mijn iPod Touch 2G te jailbreaken. Zeker niet omdat er ook een weg terug is naar de originele firmware als ik er écht genoeg van krijg.
Maar wel een extra argument om er nog maar even mee te wachten als je het toch al eng vond om te doen.

 Reacties uitgeschakeld voor iPod Touch 2G Jailbreak – Nog wat extra waarschuwingen!  Tags: ,
feb 102009
 

[23-2-2010] LET OP!!! LEES OOK EERST EVEN DIT BERICHT OVER SELLABAND!!
Als je dit blog regelmatig leest, of ooit naar de EduKast geluisterd hebt, dan weet je dat ik een fan ben van artiesten die proberen het ‘oude’ verdienmodel van de muziekindustrie te doorbreken. Zeker als ze dan ook nog eens leuke en prima klinkende muziek maken zoals Matthew Ebel dat doet.

Maar voor een onafhankelijke artiest is het niet eenvoudig om te eindjes aan elkaar te knopen en dat zijn de momenten waarop de aanhangers van die nieuwe economie ook over de brug moeten komen om het te laten werken. Bij de vorige CD ging het bijvoorbeeld om het aanschaffen van een exemplaar voordat ze geperst waren, deze keer ligt de lat echter een stuk hoger.

De uitdaging
Matthew Ebel is met SellABand in zee gegaan met als doel $50.000 bij elkaar te krijgen. Je kunt nu een stukje van de CD die hij gaat produceren kopen. Wat je krijgt is afhankelijk van hoeveel je bijdraagt.
Voor slechts $10,- (!) krijg je sowieso al een limited edition CD zodra hij klaar is. Daarbij krijg je dan ook nog 0,01% van de netto opbrengsten gedurende 5 jaar, maar daar moet je je uiteraard niet teveel bij voorstellen.
Belangrijker is dat 10 dollar (omgerekend ongeveer 8 euro) natuurlijk een koopje is voor een CD met ongetwijfeld weer prima muziek (je kunt een paar tracks op de SellaBand pagina vinden). Zie het overzicht voor de voordelen bij het kopen van meer delen.

Dus kopen dat aandeel!
Dus waar wacht je nog op? Maak een account aan en investeer in die CD! Betalen kan gewoon via iDeal of Paypal, dus je hebt geen credit card nodig.
Matthew Ebel geeft aan dat als hij de $50.000,- niet bij elkaar krijgt, iedereen zijn geld terug krijgt. Ik vertrouw hem daar op, of jij dat doet moet je natuurlijk zelf bepalen, maar eigenlijk wil ik gewoon dat hij dat geld bij elkaar krijgt.

Als je het nog eens in het Engels wilt nalezen, dan kan dat op het weblog van Matthew.
Is het je allemaal te risicovol, neem dan een kijkje in zijn online winkel voor andere CD’s en opties!

p.s. Op dit moment kan ik nog zeggen dat ik geen geld verdien aan deze reclame. Ik hoop dat jij er mee voor zorgt dat ik dat straks niet meer kan. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Koop een aandeel in de volgende CD van Matthew Ebel!  Tags:

iPod Touch 2G Jailbreak – Waarom en Hoe?

 Gepubliceerd door om 07:08  iOS
feb 102009
 
IPod Touch VNC - Klik voor grotere versie

Als je een ervaren iPhone gebruiker bent, dan weet je dit allang, en ook bezitters van een iPod Touch uit de eerste generatie hadden al geruime tijd de beschikking over de mogelijkheid om hun apparaat te jailbreaken.
Ik heb echter een iPod Touch 2G (tweede generatie) en had dus tot voor kort geen mogelijkheid om een jailbreak uit te voeren. Wel zag ik van tijd tot tijd applicaties langs komen waarvan aangegeven werd dat die alleen beschikbaar waren op een gejailbreakte iPhone/iPod Touch. Dus uiteraard was ik er nieuwsgierig naar.

Waarschuwing!
Voordat ik verder ga even dit: Let op! Als je dit gaat doen, dan ga je aan de slag met de firmware (besturingssoftware) van je iPod Touch. Het kan daarbij altijd, om welke reden dan ook fout gaan. Je hoeft dan (waarschijnlijk) niet te rekenen op aanspraak op garantie bij Apple. Dus bedenk goed of je dit wilt, zeker bij een iPod Touch 2G is het aanbod applicaties en opties zonder jailbreak ook al groot.

Gewoon de rest van het bericht lezen is overigens ongevaarlijk en heeft geen invloed op de werking van je iPod Touch 2G ;-) Oh, en daar waar het niet uitmaakt of ik het over een iPhone of een iPod Touch heb, gebruik ik iTouch.

[update]
Lees ook dit bericht met extra toelichting/waarschuwingen. Lees verder….