Adobe Connect Pro op Android

Het is mooi om te zien hoe hard Adobe haar best doet om het ongelijk van Apple te bewijzen als het gaat om het weigeren van Flash op de iPhone. Ze brengen niet alleen Flash naar andere mobiele platformen, maar ook Adobe Air, het offline Flash platform dat ook voor Windows, Mac en Linux beschikbaar is. Nou deden al die demo’s van spelletjes me tot nu toe niet echt zo heel veel en ook dit filmpje met een demo van Air op de Motorola Droid (een toestel met Android 2.0) bevat de nodige aandacht voor applicaties waarvan ik denk “kan ook zonder Flash/Air”. Maar na ongeveer 2,5 minuut laat Kevin Hoyt zien hoe hij met zijn Motorola Droid participeert in een Adobe Connect meeting. Hij kan de video zien die verstuurd wordt en kan een eventueel gedeeld beeldscherm volgen. Laat dat nou net dé conferencing applicatie zijn waar we in het hoger onderwijs in Nederland via SURFnet allemaal toegang toe hebben.

Big deal zul je zeggen op zo’n klein schermpje. Dat is waar. Zo’n schermpje zal nooit een ideale omgeving worden voor het volgen van een online meeting.

Maar Android is inmiddels al niet meer uitsluitend op kleine apparaten te vinden. Zie bijvoorbeeld deze twee voorbeelden van tablets die Android draaien:

Niet slecht toch?

En als je liever wél een toetsenbord hebt, dan is dit concept van HP interessant voor je:

Touchscreen én toetsenbord én lange accuduur.

Het zijn allemaal nog demo’s, technologiestudies en, in tegenstelling tot de Apple iPad nog geen producten die je vandaag kunt bestellen. Maar ik blijf het heerlijk vinden als bedrijven zich genoodzaakt zien om te blijven innoveren. 🙂

p.s. Waarom kiest iedereen Star Trek voor zijn demo’s van films op dit soort apparaten? Is het omdat het de meest gedownloade film van 2009 was?