Carnaval 2010

 Gepubliceerd door om 19:44  Internet
feb 142010
 


Carnaval 2010, 5 jaar YouTube. Twee gebeurtenissen die eigenlijk helemaal niets met elkaar te maken hebben. Maar ik weet zeker dat ik 5 jaar geleden niet gedacht had dat ik vandaag een Full HD filmpje op YouTube zou uploaden. Mijn eerste filmpje op YouTube was van juni 2005, twee maanden nadat op 23 april 2005 de eerste filmpjes toegevoegd waren. Na dat eerste filmpje en een test met een schermfilmpje een paar maanden later duurde het een tijd voordat er een volgende filmpje bij kwam omdat de kwaliteit van de video’s niet echt om aan te zien was. Dat is nu wel anders.

Niet alleen YouTube is een stuk vooruit gegaan. Ik moet bekennen dat mijn Kodak Zi8 me ook positief verrast heeft voor wat betreft opnames in het donker. Er zijn een paar stukjes in het filmpje waar de camera het wat zwaarder had (zo rond de vuurspuwende vrachtwagen) maar al met al vind ik de kwaliteit prima.

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “Carnaval 2010”

Reacties (3)
 1. Mooie beelden 🙂

  Je filmpje van 2005 valt qua kwaliteit overigens best nog wel mee Pierre!

  Weet je wat me nu voor het eerst opvalt? » Bij de video van 2005 zie ik op de YouTube Play/Pause knop een klein naar boven wijzend pijltje. Daarmee kan je versneld of vertraagd afspelen.
  Waarom alleen bij het filmpje uit 2005 en niet bij die van NU?zit dat

 2. Ah, ja maar de vergelijking is ook niet helemaal ‘eerlijk’. Bij YouTube zijn ze zo slim geweest om al vanaf het begin de originele bestanden te bewaren. Dat betekent dat ze sindsdien ook de oude bestanden veel beter konden gaan weergeven. Zie ook dit bericht (had ik natuurlijk meteen even naar moeten verwijzen). Daar zie je twee screenshots staan van hoe een filmpje dat ik in Long Beach gemaakt had er eerst uit zag en hoe het er na de upgrade in 2008 uit zag. En het aardige is dat de kwaliteit van de video (qua scherpte dan) sindsdien nog beter geworden is. Kijk maar naar deze screenshot van zojuist in vergelijking met 2008 en daarvoor. Toch wel groot verschil.

  Ik zie in Chrome op Windows 7 geen pijltje.

 3. Met Google Chrome voor Mac OS X (BETA) zie je het als volgt: http://twitpic.com/13spuj

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.