0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
michlr
michlr
13 jaren geleden

Ik heb ook graag de juiste metadata in het bestand zelf. Mijn zoektocht naar software waarmee je de metadata van pdf’s kan beheren zoals je dit met mp3’s kunt, leidde bij mij tot de aanschaf van PDF Explorer ( http://www.rttsoftware.com/ ) waarvan er net een nieuwe release uit is. Ik heb echter nog niet gevonden hoe je de filename metadata met de bestandsnaam laat invullen. Daar slaagt A-PDF ( http://www.rttsoftware.com/ ) dan weer wel in.

Raymond
13 jaren geleden

Je noemt zelf al de kernen van het probleem. De bulk van PDF’s zijn van oorsprong Word documenten en ik ken maar weinig voorbeelden (en mensen) die op de metadata van Office documenten letten. En dat zie je dan dus (niet) terug in PDF documenten.

Dat zie je bij ons altijd fraai terug op ons intranet via Sharepoint. Geuploade documenten tonen dan bij de titel de titel zoals die in de metadata van het Office document staat en je komt heel wat bizarre dingen tegen. Ik heb wel eens het idee dat alle documenten terug te voeren zijn op 1 oerdocument wat 10 jaar geleden gemaakt is en vervolgens door iedereen bewerkt en aangepast is 😉

@michlr Dat PDF Explorer klinkt heel interessant maar ziet er wat knullig uit. Het werkt wel handig om handmatig de velden snel te kunnen veranderen?

trackback

[…] Slechte metadata in PDF-documenten en andere frustraties (ICT en onderwijs blog) […]

trackback
11 jaren geleden

Mijn vraag aan #Vodafone was trouwens: waarom is de auteur van mijn rekening “BF Generic Development” en niet Vodafone? http://t.co/azx8OOWe