Automatische Panorama’s in Second Life


Ik kwam Peek360 tegen op het New World Notes blog. Het is een gratis dienst die het mogelijk maakt om op verzoek een Panorama te laten maken van een plek in Second Life. Het duurt een aantal minuten voordat de afbeelding klaar is, maar je hoeft er niet op te wachten, je krijgt netjes een mail met de link naar de pagina waar je hem kunt bekijken. Ik heb hem uitgeprobeerd op het Fontys eiland en vind het resultaat best mooi.

Ik moet bekennen dat ik me toen meteen al verbaasde over de verwijzing in het bericht naar Google Street View en de privacy bezwaren die aan (zouden) hangen, maar uit de reactie op het blog blijkt dat de auteur zeker niet de enige is die er blijkbaar zo over denkt. Vreemd. Ze maken foto’s van locaties die openbaar zijn. Dus iedereen zou er zelf ook naar toe kunnen gaan en een serie foto’s maken. Enige verschil nu is dat het door een ‘bot’ (een stukje script) gebeurt en volautomatisch (op verzoek).

Ik zou de panorama’s alleen graag willen kunnen opslaan. Want dit soort diensten hebben nogal eens de neiging om na een tijdje te verdwijnen. En dan verdwijnen de panorama’s ook helaas.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tunske
Tunske
14 jaren geleden

Inderdaad erg goed gelukt. Lang geleden dat ik in second life actief ben geweest. Heb jij enig idee hoe dat bij “onze” studenten is?