Asus Eee PC T101MT

Op eeepc.net staat het bericht dat via Amazon.de dan nu eindelijk de Eee PC T101MT te bestellen is. Het is nog een pre-order, levertijd staat aangegeven als 1-2 maanden, maar het is natuurlijk geen moment te vroeg om dit apparaat beschikbaar te hebben. Dit jaar wordt namelijk alles dat touch heeft vergeleken met de iPad.

Eerst maar even de Eee PC zelf. Ik heb vorig jaar de 9-inch versie mogen testen en zoals je kunt lezen was ik daar prima te spreken over, maar vanwege de afmetingen van het toetsenbord is 10-inch voor mij toch eigenlijk de praktische ondergrens.

De specs zoals ze op eeepc.net staan:

  • 10.1″ 1024 x 600 resistive touchscreen
  • 1.66GHz Intel Atom N450 met GMA 3150
  • 2GB RAM (max 3GB mogelijk)
  • 320GB HDD + 500GB Asus WebStorage
  • Windows Home Premium
  • 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1 + EDR
  • 6.5 hour batterijduur
  • Gewicht: 1.3kg

Prijs bij Amazon wordt 499 euro. Dat is een stuk minder dan de Gigabyte t1028x moet kosten, die dan ook nog eens 200 gram zwaarder is. Maar het is twee keer zo zwaar als een iPad. En ik ken nog steeds geen eReader software voor Windows die kan tippen aan Stanza op de iPhone (let op, ik bedoel niet Stanza op Windows, daar ben ik veel minder van onder de indruk).

Verwarrend vind ik de berichten over het al dan niet hebben van een multitouch-scherm. Bij het bericht staat dat het niet zo is, terwijl de MT in de naam wel de indrukt wekt dat het een multitouch-scherm zou hebben. Dat maakt wel een groot verschil. In de reacties wordt nu aangegeven dat deze Asus net als de iPhone en de iPad over multitouch beschikt. En je hebt dan natuurlijk een echt toetsenbord ter beschikking.

Kortom, ik weet niet wat 2010 nog meer allemaal gaat brengen, maar ik hoop de gelegenheid te krijgen om beide systemen eens een weekje te mogen testen. Ik vermoed dat ze wel een erg aan elkaar gewaagd zouden kunnen zijn waarbij ze beiden deelgebieden hebben waar ze de ander op verslaan.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties