Alleen vandaag gratis: iSpring Presenter

 Gepubliceerd door om 13:19  Tools
jan 272010
 

Via de mail kreeg ik van Herman Vermeulen de tip dat iSpring Presenter 4.3 alleen vandaag (27 januari 2010) als gratis download beschikbaar is bij Giveaway of the Day.

Ik ken het programma niet, ga er ook niet aan toekomen om het vandaag uit te proberen (ben tot vanavond op pad of aan het werk)  maar wilde jullie de tip toch niet onthouden.

Dus vandaag downloaden en installeren als je hem wilt uitproberen. En Herman bedankt voor de tip!

jan 272010
 

Gymslips Nee, natuurlijk is een digitale leeromgeving geen leslokaal, zegt the Association for Information and Media Equipment. Maar niet omdat er vanuit onderwijskundig oogpunt een verschil zou bestaan tussen een fysieke leeromgeving (het leslokaal) en de online/digitale leeromgeving. Nee, het gaat uiteraard weer eens om auteursrecht en om geld.

Probleem is namelijk dat in de VS een toenemend aantal onderwijsinstellingen video’s, bijvoorbeeld afkomstig van DVD’s, online beschikbaar stelt in de leeromgeving van de studenten. Wel netjes achter een login dat wel. Ze claimen daarbij gebruik te maken van de geldende fair use beschikkingen die in de VS gelden en die:

include exemptions for professors who wish to use audiovisual media “in the course of face-to-face teaching activities of a nonprofit educational institution, in a classroom or similar place devoted to instruction” — so long as the professor is not showing media that he or she knows has been made illegally.

De Association for Information and Media Equipment (AIME) is het daar niet mee eens:

A password that allows access to videos that are illegally copied from DVDs and encoded into a school’s platform is nothing but a password to ill-gotten gain.

Het bekende liedje dus weer. De Universiteit van Californië in Los Angeles is de eerste instelling die op het vizier van de AIME staat. Anderen zullen blijkbaar volgen. Helaas. De discussie in de reacties bij het bericht erover op Inside Higher Ed volgt het bekend patroon van voor- en tegenstanders. Jammer, want los van wat nou uiteindelijk volgens de wet wel of niet zal blijken te mogen (als dat al via bijvoorbeeld de rechter uitgezocht wordt) heeft dit een remmend effect op zo’n ontwikkeling binnen die universiteit en andere universiteiten en maakt het het geheel van “gedoe” dat er bij komt kijken als docenten met online video aan de slag willen weer een stuk groter. En ik dacht dat we juist minder gedoe wilden hebben en meer innovatief onderwijs.

Sociale woningbouw in Second Life

 Gepubliceerd door om 05:33  Second Life
jan 272010
 

Ik schrijf niet zo vaak meer over Second Life omdat er gewoon niet vaak iets nieuws over te vertellen is. Het wordt nog steeds gebruikt door een vaste groep mensen, ook in het onderwijs, ook bij Fontys. Maar ja, races met slakken gaan na een tijdje ook vervelen, het zeilen in Second Life wordt niet meer uitgezonden, het modeprogramma wel nog en dirt racing doe ik liever gewoon in Colin McRae Dirt-2. Het wachten is wat mij betreft op een volgende stap, de site van het headtracking project is stil, augmented reality en Second Life bestonden al veel langer dan dat het op de iPhone beschikbaar is, maar ook daar al een tijd geen zichtbare ontwikkelingen.

Kortom, het wordt wel weer eens tijd voor een stap voorwaarts. En die komt er nu. Als je voortaan een betaald account neemt op Second Life, dan krijg je gratis en voor niks, je eigen virtuele huis. Wauw, jemig, dan kan ik: “entertain, socialize and meet neiw friend in the neighborhood”.

Ik hoop niet dat dit de enige ontwikkeling is waar we het de komende twaalf maanden mee moeten doen, want dan ga ik vrezen voor de levensvatbaarheid van dit bedrijf.

 Reacties uitgeschakeld voor Sociale woningbouw in Second Life  Tags: