Nieuwe eReaders van ASUS en BeBook

ASUS DR-950 E-Book-Reader Omdat er al zó vaak modellen worden aangekondigd die uiteindelijk nooit op de markt verschijnen wil ik eigenlijk alleen over nieuwe eReaders schrijven als er een bestelformulier beschikbaar is (zoals bij de Entourage eBook). Wat dat betreft zou ik dus nog niet moeten schrijven over de aangekondigde ASUS DR-950. Zeker gezien het feit dat eerdere berichten vorig jaar een heel ander model (met dubbele pagina’s) liet zien. Op de website van ASUS UK kan ik er nog niks over vinden, wel op hun Flickr-site en expert review weet te melden dat hij 250GBP zou moeten gaan kosten (285 euro!). Dat zou heel erg goedkoop zijn voor een 9-inch eReader met touchscreen, text-to-speech, wifi, optionele 3.5G module en een gewicht van ongeveer de helft van een Kindle DX (die bijna 200 euro duurder is inclusief het mobiel internet).

Daarom schrijf ik er toch al even over.

De BeBook Neo van Endless Ideas BV hier in Nederland is wél al te bestellen. Die eReader moet 299 euro gaan kosten, heeft ook een touchscreen, is 6 inch groot en beschikt over Wifi. Geen vermelding van een optionele mobiele internet module op de site. Duurder dus dan de ASUS en met een kleiner scherm. Op papier (ha ha) niet een model wat je zou willen aanschaffen. Ik zou hem desondanks graag in mijn handen krijgen, want keer op keer blijkt dat de enige echte manier om zulke apparaten te vergelijken. We zullen zien.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
11 jaren geleden

Pierre,

Ikzelf heb een Nook ( gekocht via USUnlocked in Nov09). Qua leeservaring vind ik het prettiger dan een boek. En uiteraard cool dat je alle boeken ( inmiddels 14 aangeschaft ; 5e aan het lezen).

De WiFi verbinding werkt prima , heb alleen geen zin om de Engels tailg eBooks of publicaties via Barnes & Noble aan te schaffen.

Grootste kinderziekte is het feit dat “bookmarks ” niet altijd werken. OS is Android, dus een update die dit euvel fixed zal nog wel komen.

Daily feed van bv Tweaters.net en Engadget werkt prima. Maar dan wordt meteen de beperkign van dit apparaat zichtbaar.
Het is een single function device: eBook lezen.Dat gaat goed.

Dus…
Ik kijk voor mijn volgende “gadget” en eReading cq live Internet browsing uit naar apparaten zoals de iSlate ( HP / Apple manufacturer maakt niet uit).

Als afsluiting:
Deze Medieval HelpDesk moet je gezien hebben:
http://www.youtube.com/watch?v=pQHX-SjgQvQ

Fred Zelders
11 jaren geleden

Ik had begrepen dat de BeBook Neo een touch screen heeft, maar dan touch met een stylus 🙁
Deze BeBook Neo zou dus niet niet voor mij zijn, want de tijd van (excusez le mot) ‘gepiel met zo’n pennetje op een scherm’ hebben we toch echt nu wel gehad.