Wave jij nog?

BWall363 Soms heb je zo’n moment van “hoe zou het eigenlijk zijn met?”. Dat had ik vanochtend met Google Wave. Vorig jaar werd het met veel bombarie aangekondigd als dé opvolger van normale e-mail en wellicht zelfs van Twitter. Invites voor toegang waren zeldzaam en waren dus een hot item.

Maar inmiddels hoor ik er niet echt iemand meer over. Dus stelde ik vanochtend via Twitter de vraag: “Wie gebruikt er hier eigenlijk nog regelmatig Google Wave?“.
De score op moment van schrijven van deze post is:

Ikzelf uiteraard ook niet meer (anders had ik wel geweten hoe actief het er was). Vraag is nu of dit een tijdelijke dip is in het gebruik, komt er weer een nieuwe (hogere) golf achteraan of is het gewoon te complex voor ons gewone gebruikers? Gebruik je Google Wave al? nog? waarom wel? of juist niet meer?

Als je nou zoiets hebt van “Google Wave? Is dat iets om op te surfen?”. Kijk dan even kort naar deze video:

En mocht je nog geen toegang hebben en toegang willen krijgen, laat het me dan even weten in de reacties hieronder (gebruik het mailadres waar je de uitnodiging op wilt ontvangen). Ik heb op het moment 25 invites beschikbaar.

[update 17:50] Ik heb de Twitterreacties bijgewerkt aan de stand van zaken van dit moment. De toevoegingen waren namelijk heel interessant.

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
11 jaren geleden

Een revolutionaire toepassing, maar misschien net een brug te ver. Google docs is voor verschillende mensen al veel te nieuw en veel te revolutionair. Ken mensen die simpelweg stellen dat zij niet aan Google Docs doen omdat ze al een hotmail adres hebben en geen Gmail adres willen aanmaken. Dat het nuttig kan zijn is geen reden om hier op over te gaan. Toepassingen worden pas succesvol als veel mensen ze op een nuttige manier gebruiken. Dit is bij Google Wave nog niet het geval.

Misschien dat we Google Wave ook even de tijd moeten geven. Toen ik mijn eerste freemail adres aan maakte had ik ook niemand om mee te mailen en nu 14 jaar later gebruik ik de mail dagelijks om met iedereen te communiceren.

judith
judith
11 jaren geleden

is het mogelijk voor mij om een invite te krijgen voor Google Wave?
Vandaag kwam ik de volgende vraag tegen op de site van Questionmark perception:
Question:

How can I embed an assessment in Google Wave?

André
André
11 jaren geleden

Laatst had ik een soortgelijke gedachte met betrekking tot Second Life. Waar wordt dit nog gebruikt?? De bloggers die ik volg schrijven er niet meer over. Was het dan toch een hype of toch nog een brug te ver? Wellicht ingehaald door ‘echte’ games? Kortom, veel vragen maar -nog- geen antwoorden

Peter
Peter
11 jaren geleden

Ik veronderstel dat google wave offline gebruikt kan worden via gears, maar imap ondersteuning in een programma zoals outlook zal voorlopig iets anders zijn.. of vergis ik me daar? dat is voor velen nogal belangrijk, mezelf incluis.

Ik zou wave graag eens willen testen..zou ik ook een invite mogen hebben?

Theuntje
11 jaren geleden

Denk dat het grootste probleem is dat als je wat wilt doen met iemand je er per se voor moet zorgen dat die persoon ook Wave heeft. Dan moet je gaan inviten.. Dan een paar dagen wachten tot ze de postzegels hebben gelikt en dan ben je het alweer vergeten..

Ben nu met een groepje mensen bezig met een nieuwe website en daarmee is Wave erg handig om de punten van de website te bespreken..