nov 302009
 
Livestream ondertiteling - Klik voor grotere versie

Wauw, Livestream.com is echt vastberaden om een serieus platform voor livestreaming te worden/te blijven. Ze hebben nu een dienst geïntroduceerd waarbij je live ondertiteling kunt inhuren voor je livestream.

Het is zeker niet gratis, je betaalt $850 voor 3 uur live ondertiteling (uitgerekt over maximaal 9 uur) of $1500 voor 6 uur live ondertiteling (eveneens uitgerekt over maximaal 9 uur). Dat is normaal gesproken genoeg voor 1 danwel 2 livestreams gedurende een hele congresdag.

De reden waarom het niet gratis is ligt voor de hand: het gaat hier niet om (al dan niet gebrekkige) vertaling door software, maar hier zitten professionals mee te typen zoals dat ook voor TV-zenders wel gebeurt.

Ondertiteling komt beschikbaar in het Engels en 4 andere talen (het bericht verteld niet welke 4), die vier worden dan overigens wel automatisch vertaald.
De ondertiteling is beschikbaar in de player van Livestream tijdens de live uitzending, maar ook in de opnames van de streams.
Als je wilt dan versturen ze de ondertiteling ook naar Twitter via een door jou te bepalen account.

Zoals gezegd, niet iets wat je zomaar eventjes toevoegt aan een willekeurige stream van een bijeenkomst, maar voor grote congressen (met de omvang van bijvoorbeeld Dé Onderwijsdagen waar zo’n 900 deelnemers waren) is dat iets wat je volgens mij dan gewoon zou moeten doen.

 Reacties uitgeschakeld voor Live ondertiteling bij videostream via Livestream  Tags:

Appels vs Peren – deel 2 van 6

 Gepubliceerd door om 07:03  Hardware
nov 302009
 
Computer shop (foto door: Stéfan)

Dit is deel 2 van mijn zoektocht naar een nieuwe computer. Gisteren heb je in deel 1 een aantal keuzes en voorwaarden kunnen lezen. Als je dat deel nog niet gelezen heb is het waarschijnlijk handig om dat eerst te doen. Vandaag de eerste van vier ‘soorten’ alternatieven: de Windows desktop.
Kant en klaar
Het belangrijkste dat ik al snel leerde toen ik op zoek was naar een Windows desktop was: als je echt een topsysteem wil, dan blijf je uit de buurt van de systemen zoals je ze “kant en klaar” kunt aanschaffen uit de krantjes met aanbiedingen van PC’s. Die systemen zijn per definitie scherp geprijst, en als ik dan ging zoeken op de reviews van de beschreven onderdelen, dan kwam ik meestal bij onderdelen niet verder dan “goed genoeg”.

Ik kwam daarom uiteindelijk terecht bij Tweakers.net en hun “Multimediasysteem – familie pc-editie” – november 2009 editie. Je zou dat systeem component per component kunnen kopen/bestellen, maar het is ook als compleet systeem te bestellen, met een paar overblijvende configuratie-opties.

In de fora van Tweakers.net staan nog verschillende, volgens de posters betere systemen beschreven. Eerst dacht ik dat ik hem dan helemaal zelf in elkaar moest zetten. Dat heb ik één keer gedaan (met hulp) lang geleden en hoewel dat best een leuke ervaring is, was dat niet waar ik naar op zoek ben. Maar het blijkt dat het bedrijf dat hem als complete set aanbiedt (Salland) ook 3 jaar garantie biedt op combinaties die je bij hun besteld en daar laat samenstellen. Dus ben ik een paar onderdelen van de standaardconfiguratie gaan uitwisselen voor andere componenten. Lees verder….