Kindleboeken lezen op je PC (nog niet op je Mac)

Kindle PC - Klik voor grotere versie

Wat een beetje concurrentie al niet kan doen. Gisteren kwam de bètaversie van de nieuwe Kindle applicatie van Amazon beschikbaar voor download. Met die applicatie kun je Kindle boeken die je bij Amazon koopt nu ook op je PC of Lapop/Netbook lezen.

Voor klanten in de VS heel fijn omdat ze nu de combinatie van Kindle 2/DX + Kindle voor iPhone/iPod Touch + Kindle voor PC/Laptop beschikbaar hebben. Dat betekent dat een boek dat ze kopen automatisch op alle drie die plekken gelezen kan worden. Voor klanten in Nederland is die set nog niet helemaal compleet omdat de Kindle applicatie voor de iPhone/iPod Touch nog steeds niet via de Nederlandse App-store te koop is.

De applicatie werkt op zich best goed. Ik heb hem geïnstalleerd en na het invoeren van mijn login data kreeg ik meteen een overzicht van alle bij Amazon gekochte eBooks. Dat zijn er inmiddels (schrik niet) blijkbaar al ruim 100 (waarvan de meesten overigens gratis zijn/waren).
Die kan ik nu naar wens downloaden naar mijn PC en daar lezen.

Aardig is ook dat de applicatie ondersteuning zou moeten hebben voor synchronisatie van de plek waar je met lezen gelezen bent en van de aantekeningen en markeringen.
Die aantekeningen en markeringen kun je nog niet in de applicatie op je PC maken, maar wel lezen. Dus dan zouden aantekeningen gemaakt op de Kindle 2 international of de Kindle iPhone applicatie ook automatisch zichtbaar moeten kunnen worden in de Kindle voor PC applicatie.
Je ziet het al aan de formulering: het lukte bij mij niet altijd om markeringen die ik op de iPhone maakte ook in de applicatie op mijn laptop te laten verschijnen.
Wordt vast aan gewerkt.

Mooi is dat het downloaden van de boeken zo een stuk gemakkelijker geworden is. Je hoeft niet meer naar de website op zoek naar de download-optie.
Een aardige toevoeging aan het arsenaal beschikbare software om elektronische boeken te lezen.

Zeker niet zo feature-rijk als Mobipocket reader zelf, maar wel handig. De multitouch features ontbreken nog, maar ik heb sowieso geen multitouch scherm/laptop om het op te testen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
12 jaren geleden

Een goeie ontwikkeling!

Helaas heb ik een probleem met deze versie: Ik kan met mijn inlog credentials zoals ik ze op de site en op de iPhone gebruik niet registreren. Dat heb ik uiteraard via de feedback knop aan Amazon laten weten, maar helaas nog geen reactie gehad.

Pierre
12 jaren geleden

Vreemd, zou dat zijn omdat je geen Kindle eigenaar bent? Zou een voor Amazon begrijpelijke beperking zijn (al wil ik daarmee niet zeggen dat ik dat een goede beperking vind).