Puberen op een Digitaal Schoolbord

Handboek DigiBord en Didactiek - Klik voor grotere versie

Principes zijn leuk, maar pragmatisch zijn is soms wel zo handig. In principe wil ik geen boeken op dode bomen meer aanschaffen. Maar ja, als je een boek krijg (omdat je spreker was tijdens Dé Onderwijsdagen) dan kun je natuurlijk wel even mopperen dat het net zo zwaar is als je hele Kindle DX, maar ik ga het boek “Puberbrein” van Huub Nelis en Yvonne van Sark toch maar even lezen. Huub Nelis verzorgde vandaag een keynote en hoewel veel van wat hij vertelde in de categorie “eigenlijk weet je dat al omdat je zelf kinderen hebt” valt, is dat ook juist wel fijn. Want ik heb in het verleden al keynotes over kinderen gehoord die helemaal niet strookten met mijn eigen ideeën of observaties daarover.
Je kunt het boek kopen via bol.com, jammer overigens dat ze daar niet zo’n knop hebben als bij Amazon waar je kunt aangeven dat je het boek (ook) graag digitaal zou willen kunnen lezen. De keynote van Huub Nelis kun je hier online terug kijken.

Een boek dat ik zeker ook graag digitaal zou willen zien, maar wat ik zojuist ook maar gewoon besteld heb (via de website van Instruct want daar is het tijdelijk 10 euro goedkoper) is het Handboek DigiBord & Didactiek .

Het is het eerste Nederlandstalig boek gericht op het gebruik van digitale schoolborden in het onderwijs. Het boek bevat informatie over het gebruik van een digitaal schoolbord als didactisch hulpmiddel, leerling-activiteiten op het digibord, het zelf maken van lessen en nieuwe didactische mogelijkheden van digitale schoolborden.
Ik heb het boek op de informatiemarkt van Dé Onderwijsdagen even doorgebladerd en het ziet er goed uit. Allard Bijlsma was er ook, dus de boodschap dat ik het ook graag elektronisch zou willen zien is rechtstreeks afgeleverd, maar met al die full colour afbeeldingen in het boek misstaat een exemplaar op papier ook niet.

Dan lees ik ze maar niet in de trein.