Puberen op een Digitaal Schoolbord

 Gepubliceerd door om 23:15  eBooks
nov 112009
 
Handboek DigiBord en Didactiek - Klik voor grotere versie

Principes zijn leuk, maar pragmatisch zijn is soms wel zo handig. In principe wil ik geen boeken op dode bomen meer aanschaffen. Maar ja, als je een boek krijg (omdat je spreker was tijdens Dé Onderwijsdagen) dan kun je natuurlijk wel even mopperen dat het net zo zwaar is als je hele Kindle DX, maar ik ga het boek “Puberbrein” van Huub Nelis en Yvonne van Sark toch maar even lezen. Huub Nelis verzorgde vandaag een keynote en hoewel veel van wat hij vertelde in de categorie “eigenlijk weet je dat al omdat je zelf kinderen hebt” valt, is dat ook juist wel fijn. Want ik heb in het verleden al keynotes over kinderen gehoord die helemaal niet strookten met mijn eigen ideeën of observaties daarover.
Je kunt het boek kopen via bol.com, jammer overigens dat ze daar niet zo’n knop hebben als bij Amazon waar je kunt aangeven dat je het boek (ook) graag digitaal zou willen kunnen lezen. De keynote van Huub Nelis kun je hier online terug kijken.

Een boek dat ik zeker ook graag digitaal zou willen zien, maar wat ik zojuist ook maar gewoon besteld heb (via de website van Instruct want daar is het tijdelijk 10 euro goedkoper) is het Handboek DigiBord & Didactiek .

Het is het eerste Nederlandstalig boek gericht op het gebruik van digitale schoolborden in het onderwijs. Het boek bevat informatie over het gebruik van een digitaal schoolbord als didactisch hulpmiddel, leerling-activiteiten op het digibord, het zelf maken van lessen en nieuwe didactische mogelijkheden van digitale schoolborden.
Ik heb het boek op de informatiemarkt van Dé Onderwijsdagen even doorgebladerd en het ziet er goed uit. Allard Bijlsma was er ook, dus de boodschap dat ik het ook graag elektronisch zou willen zien is rechtstreeks afgeleverd, maar met al die full colour afbeeldingen in het boek misstaat een exemplaar op papier ook niet.

Dan lees ik ze maar niet in de trein.

 Reacties uitgeschakeld voor Puberen op een Digitaal Schoolbord  Tags:
nov 112009
 
Kindle PC - Klik voor grotere versie

Wat een beetje concurrentie al niet kan doen. Gisteren kwam de bètaversie van de nieuwe Kindle applicatie van Amazon beschikbaar voor download. Met die applicatie kun je Kindle boeken die je bij Amazon koopt nu ook op je PC of Lapop/Netbook lezen.

Voor klanten in de VS heel fijn omdat ze nu de combinatie van Kindle 2/DX + Kindle voor iPhone/iPod Touch + Kindle voor PC/Laptop beschikbaar hebben. Dat betekent dat een boek dat ze kopen automatisch op alle drie die plekken gelezen kan worden. Voor klanten in Nederland is die set nog niet helemaal compleet omdat de Kindle applicatie voor de iPhone/iPod Touch nog steeds niet via de Nederlandse App-store te koop is.

De applicatie werkt op zich best goed. Ik heb hem geïnstalleerd en na het invoeren van mijn login data kreeg ik meteen een overzicht van alle bij Amazon gekochte eBooks. Dat zijn er inmiddels (schrik niet) blijkbaar al ruim 100 (waarvan de meesten overigens gratis zijn/waren).
Die kan ik nu naar wens downloaden naar mijn PC en daar lezen.

Aardig is ook dat de applicatie ondersteuning zou moeten hebben voor synchronisatie van de plek waar je met lezen gelezen bent en van de aantekeningen en markeringen.
Die aantekeningen en markeringen kun je nog niet in de applicatie op je PC maken, maar wel lezen. Dus dan zouden aantekeningen gemaakt op de Kindle 2 international of de Kindle iPhone applicatie ook automatisch zichtbaar moeten kunnen worden in de Kindle voor PC applicatie.
Je ziet het al aan de formulering: het lukte bij mij niet altijd om markeringen die ik op de iPhone maakte ook in de applicatie op mijn laptop te laten verschijnen.
Wordt vast aan gewerkt.

Mooi is dat het downloaden van de boeken zo een stuk gemakkelijker geworden is. Je hoeft niet meer naar de website op zoek naar de download-optie.
Een aardige toevoeging aan het arsenaal beschikbare software om elektronische boeken te lezen.

Zeker niet zo feature-rijk als Mobipocket reader zelf, maar wel handig. De multitouch features ontbreken nog, maar ik heb sowieso geen multitouch scherm/laptop om het op te testen.