Edublogdinner en Dé Onderwijsdagen 2009

De Onderwijsdagen - Klik voor grotere versie

Ik ben al de hele dag bezig met klusjes die ik in ieder geval af moet hebben voordat ik op pad mag. Zometeen eerst naar Utrecht voor het Edublogdinner 2009 en dan aansluitend morgen en woensdag Dé Onderwijsdagen 2009 (met excuus aan alle Kennisnetters, maar ik zal het vast nog wel vaak over de “SURF Onderwijsdagen” hebben).
Uit ervaring weet ik dat die twee dagen voorbij vliegen. Je zit dan ofwel in een sessie of staat, loopt, zit te kletsen met mensen die je niet vaak genoeg tegen komt. Er zitten ook dit jaar weer de nodige interessante sessie tussen. Ik wil morgen in ieder geval proberen in de sessie “Benutten van streaming video log files” van Jelle De Boer (Hanzehogeschool Groningen) terecht te komen. Daardoor kan ik helaas niet bij “4K: Hoge kwaliteit video” van Frank Kresin (Waag Society) en Andres Steijaert (SURFnet) zijn.
De sessie “JISC national e-books observatory: the findings” van Caren Milloy (JISC) kán ik natuurlijk niet overslaan gezien de verdiepingssessie die ik op woensdag samen met Jeroen van Beijnen verzorg. Aansluitend wil ik naar “Augmented Reality: Toegevoegde waarde voor onderwijs?” van Arno Coenders (Kennisnet) waarna ik van 15:00-15:45 niet naar een sessie ga maar bij de SURFnet/Kennisnet stand sta om waar nodig uitleg te geven bij de apparaten die we de afgelopen tijd getest hebben.

Op woensdag wil ik gaan luisteren naar Ben Hubbard (UC Berkeley) bij de sessie “Capturing the Future: Weblectures at UC Berkeley” en daarna bij “3D printen: elke leerling/student een fabriek op zijn bureau?” verzorgd door Erwin Bomas (Stichting Kennisnet). En daarmee is mijn programma voor de twee dagen al weer gevuld.

Ik ben dit jaar een stuk beter online dan voorgaande jaren. Niet alleen via de WiFi in het Beatrixgebouw, maar ook via de 3G verbinding van mijn iPhone.
Toch weet ik niet hoeveel ik online ga gooien de komende twee dagen. Ik heb mijn eeePC bij me (lekker licht), laat de Kodak Zi8 thuis (geen zin om allemaal te verwerken achteraf) en denk dat ik meer foto’s met mijn iPhone zal maken dan met mijn Canon (met de iPhone kan ik ze meteen online plaatsen).

Je kunt Dé Onderwijsdagen online volgen via Twitter (zie ook deze Twubs), hashtag voor de dagen is #owd09
Foto’s die ik via de iPhone maak verstuur ik ook via Twitter en kun je vinden op mijn Mobypicture pagina, Twitvid. Als ik heel zot wil doen zal ik proberen af en toe via Bambuser.com live te streamen vanaf mijn telefoon.

We zullen zien. Ik ga nu snel mijn tas inpakken en richting trein.