NRC Handelsblad nu ook op je BeBook of iPhone lezen!

“NRC Handelsblad ePaper wordt aangeboden in twee verschillende bestandsformaten. Aan u de keuze met welke eReader u de digitale krant wenst te lezen:
* De PDF versie is vooral geschikt voor apparaten met grotere schermen, zoals bijvoorbeeld DR1000 en iLiad van iRex (7 inch of groter).
* De ePub versie is geschikt voor de eReaders van Sony, BeBook, Bookeen, Cool-er en andere eReaders die ePub ondersteunen.
* Ook voor de Apple iPhone en iPod Touch is de ePub versie bijzonder geschikt.
* Beide versies kunnen uiteraard ook op uw PC, laptop of netbook gelezen worden.

Kijk op de download-pagina voor gedetailleerde instructies.”

(bron)

Wauw, dat is nog eens goed nieuws. NRC Handelsblad was al de enige krant die structureel een ePaper versie had, maar die was tot nu toe heel onhandig gekoppeld aan slecht één eBookreader.
Maar nu hebben ze, per direct, hun digitale versie beschikbaar gemaakt voor alle eBookreaders die ofwel EPUB ofwel PDF aankunnen. En als je vast zit aan Mobipocket dan is er ook nog niets aan de hand. Want de EPUB-bestanden worden zonder DRM uitgeleverd, dus hoewel het natuurlijk wat extra werk is, zou je ze ook in Calibre kunnen converteren naar Mobipocket.
De PDF-versie kun je op je laptop/computer lezen en indien gewenst (niet doen!) printen.

Ook als je geen eBookreader hebt en niet wilt printen, maar wel een iPhone of iPod Touch, dan kun je profiteren van dit aanbod. Het NRC Handelsblad is namelijk ook toegankelijk in Stanza, de gratis eBookreader voor de iPhone/iPod Touch.
Lees even door voor de stappen die je daar voor moet zetten, de instructies op de NRC site zijn namelijk niet helemaal compleet.

Want boven op al dit goede nieuws komt nog het feit dat je dit nu gratis 6 weken kunt uitproberen (abonnement stopt automatisch dus je zit er niet zomaar aan vast na die periode).

NRC Handelsblad via Stanza (foto door: PiAir (Old Skool)) NRC Handelsblad via Stanza (foto door: PiAir (Old Skool)) NRC Handelsblad via Stanza (foto door: PiAir (Old Skool)) NRC Handelsblad via Stanza (foto door: PiAir (Old Skool)) NRC Handelsblad (foto door: PiAir (Old Skool))

Lezen van NRC Handelsblad op je iPhone/iPod Touch
De NRC website bevat een kopje met “Hoe zet u NRC ePaper op uw iPhone/iPod Touch?” maar die is niet helemaal volledig. Er wordt namelijk verwezen naar een link, die er niet altijd is en niet altijd werkt (de link is inmiddels aangepast en werkt nu).
Daarom hieronder de stappen nog even op een rij:

1) Zoek in de Apple Application Store de gratis Stanza applicatie op (iTunes link naar applicatie)
2) Installeer die applicatie
3) Open de bevestigingsmail die je gekregen op je iPhone en klik op de link.
* Als je dat niet doet en rechtstreeks naar http://epaper.nrc.nl/download.php gaat dan ben je niet ingelogd.
* Nu kom je op de Download NRC Handelsblad ePaper pagina en zie je aan de rechterkant bij de instructies voor iPhone/iPod Touch bij punt drie de tekst “klikt u op deze link:”

4) Klik op de link bij “link:”
Nu wordt Stanza automatisch geopend en kun je de NRC catalogus toevoegen (kies een eigen naam).

[update 21-10-2009] De instructies op de NRC pagina zijn inmiddels bijgewerkt zodat daar ook verwezen wordt naar de noodzaak om de link in de mail te gebruiken. :-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard
12 jaren geleden

Dat kopje op de NRC website zou ook mogen luiden "Hoe zet u NRC ePaper op uw iPhone/iPod Touch/Google Android?", want met die laatste kun je ook ePub bestanden lezen (eerst Aldiko of FBReader van de Market downloaden).

Hero
11 jaren geleden

Weer een stap richting de toekomst, ik heb sowieso het idee dat het NRC zich heel sterk bezighoudt met het vormgeven van de toekomst van de krant wat natuurlijk begon met de uitgave van NRC Next. Deze stap wordt op het goede moment gezet nu de Ekindle volop in de belangstelling staat.