okt 202009
 
“NRC Handelsblad ePaper wordt aangeboden in twee verschillende bestandsformaten. Aan u de keuze met welke eReader u de digitale krant wenst te lezen:
* De PDF versie is vooral geschikt voor apparaten met grotere schermen, zoals bijvoorbeeld DR1000 en iLiad van iRex (7 inch of groter).
* De ePub versie is geschikt voor de eReaders van Sony, BeBook, Bookeen, Cool-er en andere eReaders die ePub ondersteunen.
* Ook voor de Apple iPhone en iPod Touch is de ePub versie bijzonder geschikt.
* Beide versies kunnen uiteraard ook op uw PC, laptop of netbook gelezen worden.

Kijk op de download-pagina voor gedetailleerde instructies.”

(bron)

Wauw, dat is nog eens goed nieuws. NRC Handelsblad was al de enige krant die structureel een ePaper versie had, maar die was tot nu toe heel onhandig gekoppeld aan slecht één eBookreader.
Maar nu hebben ze, per direct, hun digitale versie beschikbaar gemaakt voor alle eBookreaders die ofwel EPUB ofwel PDF aankunnen. En als je vast zit aan Mobipocket dan is er ook nog niets aan de hand. Want de EPUB-bestanden worden zonder DRM uitgeleverd, dus hoewel het natuurlijk wat extra werk is, zou je ze ook in Calibre kunnen converteren naar Mobipocket.
De PDF-versie kun je op je laptop/computer lezen en indien gewenst (niet doen!) printen.

Ook als je geen eBookreader hebt en niet wilt printen, maar wel een iPhone of iPod Touch, dan kun je profiteren van dit aanbod. Het NRC Handelsblad is namelijk ook toegankelijk in Stanza, de gratis eBookreader voor de iPhone/iPod Touch.
Lees even door voor de stappen die je daar voor moet zetten, de instructies op de NRC site zijn namelijk niet helemaal compleet.

Want boven op al dit goede nieuws komt nog het feit dat je dit nu gratis 6 weken kunt uitproberen (abonnement stopt automatisch dus je zit er niet zomaar aan vast na die periode). Lees verder….

Deel dit bericht: