SkoolMate nu te koop bij Paradigit computers

SkoolMate

De folder op de site van Paradigit is nog Top Secret (blijkbaar nog t/m maandag), maar omdat het krantje zojuist al op de mat viel, kun je het op de foto hiernaast al gewoon lezen: de SkoolMate is nu ook ‘gewoon’ via Paradigit te koop.
Dat is op zich natuurlijk niet zo raar, Paradigit is het moederbedrijf van Skool. Het betekent, neem ik aan, dat ze het apparaat inmiddels in voldoende aantallen kunnen produceren om het ook aan individuele consumenten te verkopen. Er zijn een aantal zaken anders aan deze SkoolMate in vergelijking met de apparaten die ik in juli te test had.

Net als de apparaten die bij De Talententoren gebruikt worden, heeft de SkoolMate nu een 6-cels accu. Die steekt een beetje uit aan de onderkant, maar zorgt uiteraard wel voor een langere gebruiksduur.

Daarnaast worden de systemen uitgeleverd met Windows 7 in plaats van Windows XP. Dat betekent dat je dus een besturingssysteem hebt dat zelf al alle ondersteuning voor een touchscreen in huis heeft. De SkoolMate moet het nog steeds doen met 1GB intern geheugen, dat zou voldoende moeten zijn, ook in combinatie met Windows 7.

En een derde zichtbare verandering ten opzichte van juli is de prijs van de SkoolMate: die is 399 euro (aangekondigd was 449 euro). Daarmee duiken ze dus onder de grens van 400 euro. Lijkt me niet verkeerd.

Mijn kinderen lezen het Paradigit krantje gelukkig nog niet. Onze ‘gewone’ laptop moet toch nog wel even wat langer mee voordat hij aan vervanging toe is. Dus Sinterklaas brengt er geen mee dit jaar vrees ik.