okt 182009
 
SkoolMate

De folder op de site van Paradigit is nog Top Secret (blijkbaar nog t/m maandag), maar omdat het krantje zojuist al op de mat viel, kun je het op de foto hiernaast al gewoon lezen: de SkoolMate is nu ook ‘gewoon’ via Paradigit te koop.
Dat is op zich natuurlijk niet zo raar, Paradigit is het moederbedrijf van Skool. Het betekent, neem ik aan, dat ze het apparaat inmiddels in voldoende aantallen kunnen produceren om het ook aan individuele consumenten te verkopen. Er zijn een aantal zaken anders aan deze SkoolMate in vergelijking met de apparaten die ik in juli te test had.

Net als de apparaten die bij De Talententoren gebruikt worden, heeft de SkoolMate nu een 6-cels accu. Die steekt een beetje uit aan de onderkant, maar zorgt uiteraard wel voor een langere gebruiksduur.

Daarnaast worden de systemen uitgeleverd met Windows 7 in plaats van Windows XP. Dat betekent dat je dus een besturingssysteem hebt dat zelf al alle ondersteuning voor een touchscreen in huis heeft. De SkoolMate moet het nog steeds doen met 1GB intern geheugen, dat zou voldoende moeten zijn, ook in combinatie met Windows 7.

En een derde zichtbare verandering ten opzichte van juli is de prijs van de SkoolMate: die is 399 euro (aangekondigd was 449 euro). Daarmee duiken ze dus onder de grens van 400 euro. Lijkt me niet verkeerd.

Mijn kinderen lezen het Paradigit krantje gelukkig nog niet. Onze ‘gewone’ laptop moet toch nog wel even wat langer mee voordat hij aan vervanging toe is. Dus Sinterklaas brengt er geen mee dit jaar vrees ik.

Deel dit bericht:
okt 182009
 
mscapefest09 - Klik voor grotere versie
“Mscape is een (gratis) programma waarmee je routes kunt uitzetten op een mobiele telefoon of een ander apparaat met GPS dat draait op Windows Mobile (maar dat kan natuurlijk anders worden). Aan die locaties op die route kan je verschillende bestandjes koppelen: teksten, plaatjes, geluidsbestanden of video’s. Als degene die de route loopt op zo’n locatie komt opent zich het bestand. Op die manier kan je vrij eenvoudig een spel maken waarbij de spelers op een route opdrachten krijgen of informatie moeten verzamelen waarmee ze een probleem kunnen oplossen.”

(bron)

Ik ken Mscape alleen van de verhalen erover. Ik beloof dat ik het meteen ga testen als ook de iPhone versie van de software beschikbaar komt (je hebt nu Windows Mobile nodig). De collega’s van Fontys PTH weten er wél heel veel van en zijn al lang actief met Mscape. Het is dan ook niet heel gek dat Fontys gastheer is van het Mscape-fest 2009 op 25 en 26 november in Tilburg.

Deelname aan Mscape-fest is helemaal gratis, inschrijven kan nu via de website. Je kunt je inschrijven voor beide dagen of een van de twee dagen. Er worden deelnemers vanuit binnen- en buitenland verwacht, dus als je altijd al meer van Mscape had willen weten, dan is dit dé kans!

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Mscape-fest in Nederland op 25 en 26 november in Tilburg  Tags: