Geld verdienen aan muziek….

Xite - Klik voor grotere versie

Nee, ik ga niet op Buma/Stemra mopperen. Daar is genoeg over gezegd en van sommige dingen wordt zelfs ik met stomheid geslagen.
Nee, mijn Freecom Network Mediaplayer 350 had vanavond weer heftig kuren (voor het laatst, de vervanger is besteld) en daarom zapte ik wat rond op zoek naar iets wat de moeite waard was om te kijken. Daarbij kwam ik ook bij Xite. Het is weer een nieuw interactief kanaal bij UPC. Dat betekent dat je op de rode knop kunt drukken en dan een aantal schermen krijgt waar je zelf de videoclips kunt kiezen die je wilt zien.

Interessant, het aanbod is wat beperkt, maar een van de aanbevolen playlists bestaat uit ruim een uur clips van Alicia Keys en dat is zeker niet verkeerd als achtergrondmuziek.
Xite - Klik voor grotere versie Xite - Klik voor grotere versie Toen ik op de website van Xite keek, zag ik daar staan “De hele maand oktober gratis bij UPC!”. Oh oh, dacht ik, dat is geen goed teken. En inderdaad, bij UPC staat meer informatie over hun muziek-aanbod: MusicZone. De Easy variant (TMF Pure, TMF Dance, Slam!TV, Karaoke Channel, Trace Tropical, Dance TV en de radiostations Juize FM en XLnt Radio) kost 5 euro per maand, de On Demand versie (met Xite) kost 8 euro per maand en de Extreme versie (beide varianten samen) kost 10 euro per maand.

Goed, ik ben natuurlijk absoluut niet de doelgroep voor deze kanalen, maar ik vraag me toch af of mijn kinderen ooit zo gek gaan zijn om zelf die 10 euro per maand op te hoesten voor deze zenders (want ik ga ze niet aanschaffen).
Het is maar goed dat ze voorlopig al blij zullen zijn met het gratis toegevoegde Disney Channel. Betaalzenders voor muziek lijken me echter geen heel lucratief model. Als gratis extra is zo’n zender als Xite leuk om het abonnement zijn geld wat meer waard te laten zijn (of om een tweede Mediabox op de slaapkamer van een van de kinderen te rechtvaardigen), maar meer ook niet.

Nou ja, het was voor vanavond in ieder geval beter dan K2 die op zoek waren op een nieuw derde lid. ;-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Husky
Husky
14 jaren geleden

Er zijn meerder manier om geld te verdienen, en zeker op het internet. Muziek is er zo 1 van.
Online Geld Verdienen