Hoeveel kastjes staan er naast jouw TV?

Freecom - Klik voor grotere versie
“They were basically obsolete from the beginning: Massive plastic coffins that beamed media from your PC to your TV. That’s it. For $400. And now they’re returning to the abyss, where they belong.”

(bron)

Fred Zelders schrijft vandaag (terecht) trots over zijn nieuwe aanwinst, een iHDR-5050c. Een HDTV-ontvanger met harde schijf én toegang via het netwerk tot die ontvanger. De Mediabox van UPC die ik heb (de iHDR-5050c werkt samen met Ziggo) heeft wel een harde schijf, maar geen FTP-toegang. Dus heb ik voor het bekijken van materiaal dat niet via UPC binnen komt een Freecom Network Mediaplayer 350 er naast staan.

En juist daarvan lees ik bij Gizmodo dat het een (volgens hen gelukkig) uitstervend verschijnsel is. Zij zien veel meer in de Xbox 360 of de PS3. Daar kun je immers ook nog spelletjes op spelen.
Maar van die gaming platforms lees ik bij Dutch Cowboys juist weer dat die, volgens niemand minder dan Steven Spielberg, eveneens de dodo achterna gaan.

Kortom, blijkbaar hebben we straks ‘gewoon’ pc-achtige systemen naast de TV staan. Of wellicht zelfs geïntegreerd in de TV (kun je het je voorstellen? Een TV met Windows 9 of zo?).

Toch vraag ik me af of het aantal apparaten voorlopig niet alleen maar groter wordt. Zo heb ik ook nog een videorecorder aangesloten staan. Hij doet het nog en we hebben nog wel VHS-banden.
En ook mijn Slingbox is nog niet geïntegreerd met andere apparaten.

Hoe zit dat bij jou? Hoeveel kastjes staan er naast jouw TV? En is dat aantal gegroeid of gedaald het afgelopen jaar?

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
hoebie
hoebie
15 jaren geleden

Je kan ook goed zonder tv, en dus zonder allerlei kastjes naast je tv.

Frank Biesta
15 jaren geleden

Hi Pierre,

Als tv-junk (en sinds kort Ziggo abonnee) heb ik deze ook overwogen, totdat ik erachter kwam dat er geen mogelijkheid is om reclameblokken uit een opgenomen programma te ‘knippen’. Met mijn huidige Sony DVDrecorder gaat dat gelukkig wel. Geen High Definition, maar ook geen reclames.

Daarom wacht ik nog maar even tot de volgende versie…

Peter de Haas
15 jaren geleden

Pierre,
Meer dan 1 :-) Ik heb al zo’n 5 jaar een Microsoft MediaCenter en dat bevalt supergoed moet ik zeggen. We kijken bijna nooit live TV, kunnen 2 zenders tegelijk opnemen. Alle muziek (800+ cds), fotos staan er op. Het biedt een portal naar uitzendinggemist.
In de slaapkamer een TV emt Mediacenter extender die alle functionaliteit van de mediacenter ‘extend’.
Daarnaast nog een Xbox360, kan niet ontbereken :-)

Willem
15 jaren geleden

Tja, dan ben ik toch ouderwets vergeleken met jullie. Ik heb bij mijn tv alleen een dvd recorder staan die dus ook kan opnemen op schijfjes, maar kan me niet herinneren wanneer ik daar voor het laatst voor gebruikt heb. Ik kijk weinig tv en neem dus vrijwel nooit iets op. Er is ook weinig dat ik daarvoor de moeite waard vind eerlijk gezegd. In de kamer die ik zojuist heb ingericht staat nu dus wel een mooie grote platte 32′ tv met daaronder een simpel dvd spelertje om af en toe eens lekker een film te kijken (bij de kachel). En ja, ik geloof zeker in Windows op tv en volgens mij wacht ik niet tot windows 9, maar gebeurt dat eerder. Ik heb nu al een aantal keer m’n notebook aangesloten op die nieuwe flatscreen en vind het heel handig dat ik op die manier meer mensen naar webpagina’s kan laten kijken, een (flip) filmpje kan laten zien of een slideshow van vakantiefoto’s. Ik denk dus dat ik eerder een extra computer onder m’n tv zet dan allerlei andere media-apparaten. Maar wat de boer niet kent…

Fred Zelders
15 jaren geleden

Ik heb onder de TV (Philips 26PFL5322) drie apparaten staan:
~ Humax iHDR-5050c recorder
~ Pioneer DV-444 DVD speler
~ Pioneer VSX-D710S Versterker/Receiver

De Humax (voorzien van 2 x USB + netwerk aansluiting) is ook geschikt voor vertonen van foto’s en afspelen van MP3’s.

DVD’s van TV opnames maken doen we zelden. Hoogstens een keer als er een mooi concert wordt uitgezonden. ALS zich dat een keer voor doet haal ik het video bestand over naar mijn Mac (via FTP dus) en gebruik ik vervolgens de Mac app iTV2DVD om van de bestanden een iso-bestand van een volwaardige DVD te produceren. De DVD wordt vervolgens gebrand zodat die op elke DVD speler kan afspelen.

Fred Zelders
15 jaren geleden

O ja! EN…. een Apple TV natuurlijk :-)

PatriciaK
PatriciaK
15 jaren geleden

Wat een raar idee, kastjes naast je TV. Conceptueel betekent dit eigenlijk dat de TV het ‘leading’ media-apparaat is. Voor mij is mijn TV toestel inmiddels gedegradeerd tot het niveau van een radio. Dat wil zeggen: Hij staat wel eens aan maar verder doe ik er niks mee. Alles wat ik verder doe: DVD’s bekijken, muziek luisteren, foto’s beheren, contacten bijhouden, filmpjes bekijken, gamen, etc, doe ik altijd met een van de vele PC systemen in huis. (Digitale) TV zou dus gewoon een functie op je PC moeten zijn. Toch?