Het is Piraterij, nee erger nog: Terrorisme!

R4DS (foto door: PiAir (Old Skool))
“‘The fact is that you can download any Nintendo DS game as much as you want, so there’s no way to even calculate the damage. This is an issue that affects our national interests, and personally, I see it as a form of information terrorism that is crushing Japan’s industry.'”

(bron)

Tja, als wereldleiders de vrije hand krijgen zodra iets terrorisme is, dan moet het vast ook werken voor de gaming-industrie, moet meneer Yutaka Kubota van de Association of Copyright for Computer Software gedacht hebben. Laten we hopen dat het geen idee is wat door meer mensen opgepikt wordt.
Het gaat hier over de R4DS, een uitbreidingskaartje voor de Nintendo DS waarmee het ook mogelijk is om software te draaien die je via minder legale wegen (of meestal niet legale wegen) verkregen hebt.

Het begrip Information Terrorism is ook niet helemaal nieuw. Zo kwam ik een studie tegen uit 1998, getiteld: “Information Terrorism: Can You Trust Your Toaster?“. In dat artikel staat ook de wijze les: “Labeling every malicious use of a computer system “terrorism” serves only to exacerbate confusion and even panic among users and the general public, and frequently hinders prosecution and prevention by blurring the motivations behind the crime“.

Laten we de term terrorisme maar weer gauw opbergen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick de Vos
Patrick de Vos
13 jaren geleden

Of zou Nintendo het kopieren met opzet zo makkelijk maken/houden….in ieder geval worden en veel ds-en verkocht. Commerciele truc??

Pierre
13 jaren geleden

Hmmm, weet ik niet. De omvang van het niet legale aanbod is wel dusdanig groot dat ik me kan voorstellen dat ze er meer last dan voordeel van hebben.

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
13 jaren geleden

Misschien dat wij deze naam net zoals de naam piraten maar als een geuzennaam moeten gaan gebruiken. Of misschien zouden wij hier een betere naam voor moeten bedenken.

Partizanen van de informatiesamenleving misschien: http://bibliotheek20.ning.com/profile