R4DS – Nintendo DS Lite

R4DS

Nee, het is geen typo, ik heb het niet over R2-D2 maar over R4DS.
Het is een uitbreidingskaartje voor de Nintendo DS Lite waarmee je zelf software, muziek en films via een microSD kaartje op de Nintendo DS Lite kunt krijgen.
Waarom heb ik die gekocht? Nou, omdat we sinds mijn terugkomst uit Long Beach hier inmiddels een Nintendo DS Lite rijker zijn. :-)
Het werkt heel simpel. In het pakket zit een kaartje dat op de plek gaat waar je normaal de spelkaartjes stopt. In dat kaartje pas een minuscuul microSD kaartje (moet je apart bestellen). Zie onderstaande foto om een gevoel te kregen voor de afmetingen:
R4DS Helemaal links een lucifer, daarnaast het microSD kaartje, dan de R4DS kaarthouder en helemaal rechts de meegeleverde USB kaartlezer waarmee je vanaf je computer het microSD kaartje kunt vullen. R4DS Dat vullen kan dus met je eigen muziek, films, of bijvoorbeeld open source software die je hier kunt vinden.

Maar…ik zal me niet liever voordoen dan ik ben, zoals je hier ook kunt lezen is het ook een manier om “roms” te gebruiken op je Nintendo DS Lite. Daarbij gaat het soms om materiaal dat semi-legaal verspreid mag worden, maar soms gaat het ook om verzamelingen van letterlijk honderden roms van commerciële spellen.
En dat mag uiteraard niet, foei, slecht voorbeeld om het alleen maar te noemen.

Nou ja, het zal een troost zijn wellicht dat er in ieder geval minimaal één applicatie is die je eigenlijk moet hebben, die niet via alleen de R4DS werkt (je hebt er in ieder geval een bijpassende geheugenuitbreiding voor nodig). Want ondanks dat iedereen die er mee gewerkt heeft er wel een beetje kritisch over is (Annet is overigens nog redelijk positief) vrees ik dat ik er toch niet aan ontkom de Opera Browser voor de Nintendo DS aan te schaffen:
Nintendo DS - Lite Browser Nintendo DS – Lite Browser
Pfff, 43 euro voor een webbrowser die het dan nog heel traag doet ook. Niet gek dat mensen proberen die zonder te betalen te krijgen.

Dus als ik niet veel schrijf de komende tijd, dan is dat niet alleen omdat ik hard werk…. ;-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen v B
Jeroen v B
13 jaren geleden

He maar die site met DS spullen kende ik nog niet. Bedankt voor de tip Pierre!

Leuk speelgoed zo’n R4. Ook erg makkelijk te gebruiken. Ik heb er mijn moeder voor haar DS cadeau gedaan en zij kan er ook mee werken (alhoewel zij er toch voornamelijk haar hersenen mee traint).

Annet
13 jaren geleden

Ik heb er ook al een aantal maanden eentje, alleen heet die van mij M3Simply. Principe is hetzelfde. Een kaartje van 1 GB kan al gauw 50 spellen bevatten op die manier, maar dat mag natuurlijk niet…
De browser heb ik inderdaad apart aangeschaft, vanwege het extra geheugenelement dat daarbij hoort. Ik ben positief over de browser in de zin dat je er niet teveel van moet verwachten, gewoon wat weblogs lezen op de bank werkt goed, wil je alleen filmpjes kijken of snel browsen, dan heb je een probleem. Maar het blijft toch een aardige uitbreiding.

D-pac
D-pac
13 jaren geleden

wat is de momenteel de de beste card om aan te schaffen:
R4ds / DSTT / Ds One

Pierre
13 jaren geleden

Ik heb geen idee. Deze werkt voorlopig voor mij.