Doe mij ook maar zo’n Femtocell

Femtocell - Klik voor grotere versie

Bij Tweakers lees ik dat KPN ook aan het nadenken is over het beschikbaar stellen van Femtocellen. Ik had erover gelezen omdat AT&T vergelijkbare apparaten (daar heet het de 3G MicroCell) beschikbaar gaat stellen. Want hoewel ik zeker niet in een dunbevolkt gebied woon is de mobiele ontvangst via KPN bij mij thuis vreselijk slecht.

Ik wil er dan overigens niet extra voor gaan betalen. De deal lijkt me logisch: KPN mag mijn uitgaande gesprekken via mijn bestaande bandbreedte laten verlopen (dat betaal ik dus), maar dan betaal ik niet extra boven op de normale mobiele kosten voor uitgaande gesprekken en ook niet extra voor het feit dat op die manier ook gesprekken binnen kunnen komen op mijn iPhone.

Dataverkeer via die Femtocell hoeft voor mij in dat geval niet eens omdat ik dat via mijn draadloos netwerk dan wel doe. Dat netwerk zou ik natuurlijk ook kunnen gebruiken om via VOIP te bellen, maar zo’n femtocell lijkt mij juist als voordeel te hebben dat het naadloos aansluit bij het gewone bellen via een mobieltje.

Hoe dan ook even wachten nog, komt volgens KPN niet dit jaar.