De G1 = 1 jaar !

T-Mobile Android Telefoon (foto door: PiAir (Old Skool))

Wat betekent Android?“. Dat was de vraag die ik mezelf precies 1 jaar geleden stelde. Toen werd namelijk, op 23 september 2008, de G1 geïntroduceerd.
Inmiddels, zo weten we, is er het nodige gebeurt. Al was het maar omdat ik inmiddels wél weet wat Android is. De mogelijkheid om hands-on ervaring op te kunnen doen met de T-Mobile G1 en de HTC Hero hebben daar uiteraard aan bijgedragen.

De hoop die ik vorig jaar had, dat “Android” (toen gebruikte ik ten onrechte de naam van het besturingssysteem als synoniem voor het apparaat) kon zorgen voor “de volgende stap” in de ontwikkeling van mobiele apparaten is in ieder geval niet tevergeefs gebleken. Het veld is meer dan ooit in ontwikkeling.

Dat de systemen die we in het onderwijs gebruiken in et algemeen nog helemaal niet op mobiel gebruik ingericht zijn is natuurlijk nog heel wat anders. Het wordt tijd dat iemand actuele cijfers publiceert over groei van de beschikbaarheid van mobiele toegang bij onze studenten. Ik kan me herinneren dat dat op het gebied van laptops (en ik praat nu even over het hoger onderwijs) ook opeens heel erg snel ging.