Wat betekent Android?

“Android is what that X terminal was to me back in the day and what Linux is to us all right now – a strong platform on which to build. If it becomes popular, Google will essentially connect all of us to their giant grid and control all of our inputs and outputs. If it fails it will encourage a new group of geeks to take it and build upon it, turning Android into something like BSD to Apple’s OS X. Either way, it’s a win win for the programmer and the geek and, in a way, the average consumer. Now, however, the only trick is to convince casual smartphone users that this – and not anything Redmond or RIM has to offer – is what they want.”

(bron)

Ik kom bijna niet door/om de posts over de release van de Google/T-Mobile telefoon heen vanavond. Is het een iPhone-killer of toch niet?

Terwijl ik aan het worstelen ben met Ubuntu op de eeePC 901 (ik krijg het touchscreen er nog niet op aan het draaien) heb ik Linux al heel wat keren flink vervloekt. Dus bovenstaande liefdevolle verwijzing naar Linux kan ik op het moment niet helemaal onderstrepen.
Wél de uitspraak dat het er eigenlijk niet zo heel veel toe doet of het de Android is die het verschil gaat maken. De iPhone was stap 1, nu met een concurrent zullen de volgende stappen elkaar blijven opvolgen.
En dat is goed! Dus daarom toch nóg een post over de release vandaag.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Karin Winters
13 jaren geleden

Ook ik vond Android vaag en denk dan alleen aan Startrek (Data)…veel makkelijker dan