Een indrukwekkende baksteen

 Gepubliceerd door om 06:33  Internet
sep 122009
 


Bekijk de video op YouTube

Zojuist is de Discovery orbiter weer geland op de Edward Air Force Base. Shuttle Mission STS-128 was 14 dagen onderweg. En hoewel het inmiddels al heel “gewoon” is dat ze dit enorme zweefvliegtuig (er wordt tijdens de hele geen gebruik gemaakt van motoren) zo mooi neer kunnen zetten.

En het is ook mooi dat de NASA via internet zó enorm veel (live) beeldmateriaal en achtergrondinformatie beschikbaar kan stellen. Natuurlijk, ze moeten wel, ze kosten heel wat belastinggeld, maar dit biedt toch heel wat meer inzicht dan 40 jaar geleden.

Overigens, de Discovery orbiter is al 25 jaar oud. In 1984 vloog hij voor het eerst en sindsdien is hij al meer dan 30 keer omhoog geschoten. Indrukwekkend.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “Een indrukwekkende baksteen”

Reacties (1)
  1. Geweldig! Helemaal sinds ik weet hoe groot ze zijn, na vorig jaar (de copie van) zo’n ding gezien te hebben. Prachtige opnames ook vanuit begeleidend vliegtuig. Had de snelheid er wel bij in beeld willen zien…

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.