sep 122009
 
Livescribe (foto door: PiAir (Old Skool))

Terwijl de Livescribe Smartpen op de post zit naar de volgende tester, is het tijd om een samenvattende post te maken over deze slimme pen. Je hebt in mijn eerste bericht foto’s kunnen zien van de pen en de inhoud van de doos. In het vervolgbericht heb je in een pencast kunnen zien en horen wat ik er na anderhalve dag van vond.

Onopgemerkt gebruik
Ik heb de pen afgelopen week meegenomen naar de bijeenkomst over de uitreiking van de eerste SkoolMate systemen in Sterksel. Wat me daar opviel was dat het in zo’n bijeenkomst niemand opvalt als jij met een Livescribe pen aan het schrijven bent. Dat levert dan inderdaad privacy-bedenkingen op aangezien je ook de audio aan het opnemen bent. Die audio was wisselend. Ik zat bij de sessie die door Hein Wittgen verzorgd werd achter in het lokaal en die audio was een stuk slechter terug te horen.

Navigeren
Daarnaast merkte ik dat ik (uiteraard?) eerst luisterde en dan een zin opschreef. Dat betekent dat audio en aantekening niet meer zo exact gekoppeld zijn. Als ik op een zin klikte dan hoorde ik niet de audio die hoorde bij die zin, maar de audio die erna kwam (dus terwijl ik aan het opschrijven was). Je moet dan dus eigenlijk altijd een stukje verder terug gaan in je aantekeningen.

Handschrifherkenning
Ik heb ook de MyScript for LiveScribe trialversie geïnstalleerd. Hiermee zou je je aantekeningen moeten kunnen omzetten naar ‘echte’ tekst. Zoals ik eigenlijk al vooraf gevreesd had was dat geen succes.
Livescribe Livescribe (foto door: PiAir (Old Skool)) En niet alleen omdat mijn handschrift (zoals je hebt kunnen zien in de pencast) meer op dat van een huisarts lijkt dan op dat van een docent. Ik vraag me af hoe op een gemiddeld aantekeningenvel waarop vaak pijlen, onderstrepingen of andere kriebels staan ooit een goede OCR uit te voeren is.

Desktop toepassing
Ik vond de Livescribe Desktop toepassing niet erg prettig. Ik voelde erg als een gesloten applicatie waarin mijn aantekeningen verstopt zaten. Via het navigeren sessies en pages kon ik ze er dan weer uit halen. Exporteren kon naar PDF voor de tekst of naar audiobestand in AAC formaat. Online kun je de combinatie van beiden opslaan, maar er is geen export naar Word, of een lokale combinatie van tekst/annimatie/audio.
Livescribe (foto door: PiAir (Old Skool)) Livescribe (foto door: PiAir (Old Skool))
Lees verder….

Een indrukwekkende baksteen

 Gepubliceerd door om 06:33  Internet
sep 122009
 


Bekijk de video op YouTube

Zojuist is de Discovery orbiter weer geland op de Edward Air Force Base. Shuttle Mission STS-128 was 14 dagen onderweg. En hoewel het inmiddels al heel “gewoon” is dat ze dit enorme zweefvliegtuig (er wordt tijdens de hele geen gebruik gemaakt van motoren) zo mooi neer kunnen zetten.

En het is ook mooi dat de NASA via internet zó enorm veel (live) beeldmateriaal en achtergrondinformatie beschikbaar kan stellen. Natuurlijk, ze moeten wel, ze kosten heel wat belastinggeld, maar dit biedt toch heel wat meer inzicht dan 40 jaar geleden.

Overigens, de Discovery orbiter is al 25 jaar oud. In 1984 vloog hij voor het eerst en sindsdien is hij al meer dan 30 keer omhoog geschoten. Indrukwekkend.