jul 052009
 
“Maar ik hoor het de kranten, uitgevers of Europese Commissie al weer roepen: Concurrentievervalsing met belastinggeld! Ik vind dat echt totale onzin. De NOS is op het gebied van nieuwe media de afgelopen jaren een zeer efficiënte innovatiemotor geweest. Met een klein groepje van 3 tot 4 mensen worden in samenwerking met verschillende marktpartijen nieuwe toepassingen ontwikkeld. De kennis over die toepassingen hebben we altijd zonder enige beperking gedeeld op workshops, congressen en in de media.

En zo werkt het nu ook bij het livestreamen op de iPhone. Doordat de bedrijven die de NOS helpen met dit project ook voor veel andere mediabedrijven in de markt werken, komt onze kennis op dit gebied per direct ook voor anderen beschikbaar.

Als we – zoals de Europese Commissie lijkt te willen – vooraf toestemming moeten gaan vragen voor dit soort toepassingen, dan hadden we dit project nooit zo snel kunnen oppakken. Dan was het 2010 of 2011 geworden.”

(bron)

Roeland Stekelenburg van NOS Nieuwe Media geeft op het weblog van de NOS uitleg bij de Tour 2009 streaming optie waar ik je hier al over vertelde.

Dit uitgebreide citaat uit zijn post wilde ik je niet onthouden. Ik vrees dat hij helemaal gelijk krijgt voor wat betreft het commentaar dat er op zal komen, maar ik vind ook dat hij gelijk heeft dat het gewoon niet anders kan. En zolang bedrijven als de NOS de kennis die ze, met onze belastinggelden, opbouwen in voldoende mate weer delen met anderen, dan worden we er allemaal beter van.

Ik ga er dan ook vanuit dat SURFnet me binnenkort vast haarfijn kan uitleggen hoe we vanuit het onderwijs er ook voor kunnen zorgen dat we zulke streams op kunnen zetten naar (in ieder geval) de iPhone en Android en wie dan ook maar mobiel verbinding maakt.

[update]
Ik ga er overigens vanuit dat ze de Wowza Media Server 2.0.0-preview2 gebruiken. SURFnet biedt Wowza streaming aan, maar ik neem aan dat ze de preview niet geïnstalleerd hebben staan.

 Reacties uitgeschakeld voor De NOS over hun eigen primeur op de iPhone  Tags:

Gratis SkypeIn nummers met Ring2Skype

 Gepubliceerd door om 08:48  VOIP
jul 052009
 
ring2skype - Klik voor grotere versie

Skype verkoopt in Nederland zelf nog steeds geen SkypIn-nummers (telefoonnummers waarmee je vanaf een ‘gewone’ telefoon naar een Skype account kunt bellen). Via XOIP kon je al een tijdje een gratis nummer aanvragen, maar dat is een 084-nummer en dat kan duur zijn voor de persoon die jou belt.
Ring2Skype is nu een gratis alternatief voor zo’n inbelnummer. Het werkt heel eenvoudig: je gaat naar de site, voert je Skype-ID in, kiest een wachtwoord (hoeft niet je Skype wachtwoord te zijn!), kiest een land en stad en klaar ben je.
In Nederland is maar één stad beschikbaar, Amsterdam, maar mijn VOIP abonnement thuis biedt gratis bellen naar alle ‘gewone’ nummers in (o.a.) Nederland, dus voor mij is naar dat nummer bellen helemaal gratis.

Je kunt ook meerdere inbelnummers koppelen aan hetzelfde Skype-account, dus zo kun je dan ook een nummer in (bijvoorbeeld) de VS, België of in het Verenigd Koninkrijk aan je Skype-account koppelen. Handig dus als je voor collega’s, klanten of familieleden in het buitenland op die manier bereikbaar wilt zijn.

Het nummer werkt iets minder direct dan bij XOIP. Je moet eerst een nummer invoeren (in dit geval dus in Amstdam) en daarna een code van drie cijfers voordat je doorverbonden wordt. Het is dus even afwegen of je dat erg vind.

Daar waar ik een mogelijkheid zag was, was “telefonisch” vergaderen. Maar dat gaat helaas maar beperkt. En dat heeft te maken met de manier waarop Ring2Skype verbinding met jouw Skype account maakt.
Als iemand via Ring2Skype naar jou belt, dan zie je dat in Skype als een binnen komend gesprek van gebruiker “Ring2Skype”. Mooi was wel dat ik daarbij het nummer kon zien van het toestel dat via die route inbelde.
Als nou een andere Skype gebruiker mij belt, dan kan ik bij het opnemen er voor kiezen om die in de vergadering te plaatsen. Ook als dat een vergadering met een Ring2Skype beller is.

Maar als iemand anders ook via Ring2Skype inbelt, dan kun je hem niet ook in de vergadering erbij plaatsen. Die tweede beller komt voor Skype namelijk ook als Ring2Skype binnen (net als de eerste). Ook als dat bijvoorbeeld via een andere inbelnummer gaat. En dan wordt die verbinding verbroken. Jammer, maar voor een-op-een gesprekken werkt het best goed. Beetje meer ruis op de lijn dan anders en het is natuurlijk Zondagochtend dus het zal er niet heel druk zijn, maar ja het is gratis dus testen kost niets.

jul 052009
 

Ik had voor de iPod Touch 2G al de nodige applicaties uit de Apple Store gedownload en ook aangeschaft. Die heb ik lang niet allemaal meer gedownload, deels ook omdat er veel ‘leerzame spellen’ bij zaten die ik alleen uit nieuwsgierigheid op de iPod Touch gezet heb.

Ik merk dat ik voor de iPhone 3GS al een stuk selectiever ben met downloaden en vooral ook geïnstalleerd laten staan. Dat is immers een apparaat dat ik steeds bij me heb en dan in een veelvoud van schermen op zoek gaan naar de paar programma’s die je vaak gebruikt is niet handig.

Toch waren er een aantal programma’s die juist voor de iPhone handig/relevant/van toepassing waren. Ik zet ze in deze post even op een rijtje.

Aanbieding
Ik had veel van deze applicatie gehoord. De omschrijving zegt: “Welke supermarkt heeft jouw favoriete producten in de aanbieding en waar zijn ze het goedkoopst?“.
Aanbieding (foto door: PiAir (Old Skool)) Aanbieding (foto door: PiAir (Old Skool)) Aanbieding (foto door: PiAir (Old Skool)) En inderdaad, je kunt van 10 supermarkten (Albert Hein, Aldi, C1000, Coop, Dekamarkt, Dirk/Bas/Digros, Lidl, Plus, Spar, Super de Boer) de recente aanbiedingen zien. Je kunt zoeken op productsoort en een boodschappenlijstje maken.

De applicatie doet wat beschreven wordt, maar ik zal hem niet vaak opstarten terwijl ik voor mijn weekboodschappen door de Jan Linders loop. Daarvoor zou ik een veel grotere database erachter verwachten. Want dat iets in de aanbieding is, dat zie ik dan ook wel. Maar ik wil weten of die aanbieding dan ook goedkoop is ten opzichte de normale prijs van dat product bij andere winkels. Of ten opzichte van andere merken. Om te zien wat iets eerst kost kan ik ook even op het kaartje eronder kijken, daar heb hoef ik mijn telefoon niet voor te gebruiken.

En natuurlijk verwacht ik dan ook streepjescodescanner functionaliteit in de tool.
Dus daarom maar 2 van de maximaal 5 punten, omdat ik die 1,59 euro die ik voor de aanschaf betaald heb er niet mee terug ga verdienen.

Link: Aanbieding (iTunes nodig)
Prijs: 1,59 euro
Score: ster ster
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe applicaties op mijn iPhone 3GS – deel 1  Tags: