Windows 7 op HP Compaq 2710p TabletPC

 Gepubliceerd door om 18:00  Tools
mei 242009
 
Screenshot - Klik voor grotere versie

Het heeft even geduurd, maar dit weekend heb ik dan toch maar de Windows 7 Release Candidate (RC1) gedownload en op onze HP Compaq 2710p TabletPC geïnstalleerd.
Het installeren ging relatief probleemloos, maar er waren wel een paar zaken die ik hier even beschrijf zodat ik ze zelf terug kan vinden en zodat anderen er wellicht ook wat aan hebben.

Vooraf
De 2710p is ontwikkeld voor gebruik met Windows Vista. Dat besturingssysteem stond er dan ook op geïnstalleerd en HP levert alle drivers en software eveneens voor Vista. Dat hielp, want ik had een aantal van de drivers van de HP-website nodig zo bleek achteraf.

Nog meer voorbereiding
Stap 1 was uiteraard het downloaden van de ISO voor Windows 7 van de Microsoft website.

In de tussentijd maakte ik met True Image van Acronis een complete kopie van de harde schijf van de 2710p. Ik verdien er niets mee als je een exemplaar van True Image aanschaft, maar ik heb er nu al zo vaak dankbaar gebruik van gemaakt dat een beetje reclame wel mag. Ik heb een USB-stick gemaakt vanuit de software waarmee ik de 2710p kon opstarten. Via de bekabelde netwerkaansluiting kon ik toen, via een nette grafische interface de backup naar een netwerkschijf maken (USB-schijven worden ook ondersteund).

Het voordeel hiervan was/is dat ik nu de tabletPC in no time weer in zijn oorspronkelijke staat kon terugbrengen zonder spoortje van de Windows 7 installatie achter te laten.

Windows 7 installeren vanaf USB-stick
De 2710p wordt standaard zonder optische drive geleverd (vergelijkbaar met de meeste netbooks dus) en daarom moest ik de ISO op een USB-stick zetten zodat ik daarmee Windows 7 kon installeren.

Er zijn een aantal manieren om dat te doen.
* Dit bericht beschrijft hoe je het doet vanuit Windows Vista in combinatie met WinRAR.
* Dit bericht beschrijft een werkwijze voor Windows XP in combinatie met Deamon Tools Lite.

Zelf heb ik een combinatie van beide werkwijzen gebruikt. Ik heb USB stick klaar gemaakt met Diskpart en daarna via Deamon Tools Lite de inhoud van de ISO naar de stick gekopieerd.

Na het booten van de 2710p via de USB-stick hoefde ik maar een paar vragen te beantwoorden en toen ging het installatieproces al aan de slag.
Ik weet niet hoe het is als je XP gebruikt, maar upgraden vanuit Vista is een kwestie van aanzetten en dan wat anders gaan doen.
Tot zover alles goed. Lees verder….

Google: Firefox is Spyware

 Gepubliceerd door om 07:34  Internet
mei 242009
 
Google Spyware - Klik voor grotere versie

Ik nam aan dat het (weer) een bug was, maar ik schrok wel even toen ik vanochtend deze melding te zien kreeg: “We’re sorry… … but your query looks similar to automated requests from a computer virus or spyware application. To protect our users, we can’t process your request right now.
We’ll restore your access as quickly as possible, so try again soon. In the meantime, if you suspect that your computer or network has been infected, you might want to run a virus checker or spyware remover to make sure that your systems are free of viruses and other spurious software.
We apologize for the inconvenience, and hope we’ll see you again on Google.

Ik krijg de melding op het moment bij elke zoekopdracht die ik vanuit Firefox (niet bij Internet Explorer) uitvoer bij Google.com (‘Google in English’), dus bijvoorbeeld http://www.google.com/search?hl=en&q=spyware of http://www.google.com/search?q=pierre gorissen terwijl bij de Google.nl site diezelfde zoekopdrachten geen enkel probleem opleveren.

Ik kan het verschijnsel niet reproduceren op een andere laptop met Firefox, dus ga ik toch voor de zekerheid maar even een extra scan op spyware uitvoeren op mijn laptop.

[7:37] Vreemd, nu kan ik het helemaal niet meer reproduceren. Maar ook geen spyware gevonden/verwijderd. Toch een tijdelijke hickup van Google?